Met de toenemende aandacht voor duurzaamheid en het milieu lijkt het misschien tegenstrijdig om te kiezen voor een gashaard. Toch is het wel degelijk van deze tijd en biedt het vele voordelen ten opzichte van andere verwarmingsbronnen. In deze blog zal ik uitleggen waarom een gashaard wel van deze tijd is.

Duurzaamheid van gashaarden

Hoewel gas een fossiele brandstof is, zijn moderne gashaarden toch duurzamer dan je denkt. Er zijn namelijk gashaarden op de markt die werken met het ‘gesloten verbrandingssysteem’. Dit houdt in dat de gashaard de zuurstof die nodig is voor de verbranding van gas uit de buitenlucht haalt. Dit voorkomt dat er lucht uit de ruimte zelf wordt gebruikt en zorgt ervoor dat er geen schadelijke stoffen in de ruimte vrijkomen. Hierdoor is een het een duurzame verwarmingsbron die veilig is voor mens en milieu.

Gemak

Een gashaard biedt ook veel gemak ten opzichte van andere verwarmingsbronnen. Zo hoef je geen hout te hakken en op te slaan, en hoef je ook niet te wachten tot het vuur goed brandt. Met een haard heb je direct warmte en sfeer in huis. Bovendien kun je met een afstandsbediening of zelfs via een app de gashaard bedienen. Dit maakt het nog gemakkelijker om de gewenste temperatuur en sfeer in huis te creëren.

Sfeer

Een gashaard biedt niet alleen warmte, maar ook sfeer in huis. Door de realistische vlammen en het knisperende geluid van het gas kun je genieten van een gezellige sfeer in huis. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in vele verschillende stijlen en maten, waardoor er altijd wel een gashaard is die past bij jouw interieur.

Kostenbesparend

Hoewel de aanschafprijs van een gashaard hoger is dan die van bijvoorbeeld een elektrische kachel, kan het op de lange termijn juist kostenbesparend zijn. Gas is namelijk goedkoper dan elektriciteit en de warmte die hij produceert is efficiënter dan die van andere verwarmingsbronnen. Hierdoor kun je op de lange termijn geld besparen op je energierekening.

Al met al is een gashaard dus wel degelijk van deze tijd en biedt vele voordelen ten opzichte van andere verwarmingsbronnen. Het is duurzaam, gemakkelijk in gebruik, sfeervol en kan op de lange termijn zelfs kostenbesparend zijn.

Lees ook:

Overweeg je een nieuwe verwarmingsbron in huis?

Geverifieerd door ExactMetrics