Selecteer een pagina

Na een relatief warme herfst was het dan opeens een paar weken terug zover. Alsof het weer precies luisterde naar de start van de meteorologische winter, doken de temperaturen overdag en ’s nachts opeens naar beneden. En dat was niet iets waar veel mensen met de huidige hoge energietarieven op zaten te wachten. Aangezien het overgrote deel van energieverbruik in een gemiddeld huishouden bestaat uit verwarming van de woning, is de thermostaat lager zetten het meest effectief (en eigenlijk ook het simpelst). Hoe je dan toch lekker warm blijft? Met een wollen deken natuurlijk!

Musthave deze winter: wollen dekens

De thermostaat (flink) wat lager zetten, kan een hoop schelen op je energierekening. En met een wollen deken blijf je dan in je thuiskantoor, op de bank of in bed toch lekker warm. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij allnatura. Allnatura biedt een ruim assortiment aan van onder meer zachte wollen dekens voor bijvoorbeeld op de bank of in de slaapkamer. Al hun producten zijn gemaakt van natuurlijke, comfortabele materialen van hoge kwaliteit die er niet alleen mooi uitzien, maar ook nog eens superpraktisch zijn.

Is jouw slaapkamer toe aan een make-over? Lees dan snel de tips voor een gezellige slaapkamer en een fijne inrichting voor een slaapkamer in de winter.

Welke wollen deken kiezen?

Als je op zoek bent naar een fijne wollen deken voor in de slaap- of woonkamer, moet deze natuurlijk passen bij de look van het interieur. Daarnaast is het belangrijk om goed over de grootte na te denken. Is het formaat van een plaid (130 bij 180 cm) groot genoeg, of wil je toch liever een XXL wollen deken als sprei op bed? Tot slot speelt ook het type wol een rol. Veel mensen denken automatisch aan scheerwol, maar er zijn ook schitterende dekens van merinowol, alpacawol of yakhaar. Of ga je toch voor een van die mooie kasmierplaids?

De voordelen van wollen dekens

Wil je een plaid of deken kopen, dan kan het zijn dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Alleen al als het gaat om de mogelijke materialen. Nu dekens niet alleen maar decoratief zijn, maar ook echt praktisch gebruikt worden is de hoofdvraag: “Is een wollen deken het warmst?”. En: ja, dat is zo. Wol isoleert het beste van alle stoffen. Een andere vraag die mensen vaak stellen is: “Waarom zijn wollen dekens beter?”. Dat heeft meerdere oorzaken. Niet alleen vanwege de beste isolerende eigenschappen zoals gezegd, maar ook omdat het gaat om natuurlijke materialen, wol zelfreinigend is, gemakkelijk in het onderhoud en slijtvast. Tot slot is het fijn dat wol niet alleen warm is maar ook ademend. Hierdoor blijf je heerlijk warm, zonder dat het verstikkend is.

Meer bewustwording van energieverbruik

De afgelopen decennia zijn we eigenlijk best een beetje verwend geraakt. Woningen werden steeds beter geïsoleerd, en gas en elektriciteit waren relatief goedkoop. Veel mensen hadden dan ook hun thermostaat ’s winters gewoon overdag standaard op 21 graden Celsius staan. Sinds de energieprijzen in het najaar van 2021 opeens explosief stegen, zijn veel mensen zich veel bewuster geworden van hun energieverbruik. Dit is niet alleen voordeliger voor de portemonnee, maar natuurlijk ook veel duurzamer. Genoeg alternatieven om de winter mee door te komen!

Lees ook:

En op BijHeleen: Hotel chique woonkamer in 5 stappen

Kies jij voor een graadje warmer in huis of toch liever een deken?

Geverifieerd door ExactMetrics