Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonaccessoires > Een meerluik kiezen voor jouw woning

Een meerluik kiezen voor jouw woning

Meerluiken zijn echte eyecatchers, maar toch ook minder voor de hand liggend dan een standaard schilderij. Alhoewel meerluiken allerlei mogelijkheden met zich mee brengen, blijken ze minder populair te zijn dan een op zichzelf staand werk. In deze blog wordt de meerluik in een nieuw daglicht gezet en wellicht kun jij binnenkort je eigen woning opfrissen met een meerluik.

De blikvanger in huis

Meerluiken zijn kort gezegd schilderijen die uit meerdere doeken bestaan. Twee- en drieluiken zijn in principe de standaard, maar er bestaan ook vier-, vijf- en zesluiken. Deze werken zijn vaak een enorme aanwinst in huis, want je bent eigenlijk in één klap klaar met het decoreren van een ruimte. Een meerdelig schilderij beslaat één muur en tegelijkertijd kan er een hele transformatie teweeg gebracht worden als het aankomt op de sfeer in huis. Op deze manier bieden meerluiken eenheid, maar voegen ze ook veel toe aan een kamer.

Geschikt voor iedere ruimte

Er zijn dus twee- en drieluiken beschikbaar, maar wil je echt voor een wow-effect gaan, dan kun je kiezen voor een vier-, vijf- of zesdelig werk kiezen. Laat je niet tegenhouden door de afmetingen van de muren of door je huidige interieur: meerluiken zijn geschikt voor allerlei soorten ruimtes en stijlen. Omdat het idee achter een meerluik zelf al origineel en modern is, kan de afbeelding simpel gehouden worden. Uiteraard zijn er ook meerluiken beschikbaar waarop de afbeelding ook in het oog springt. Op deze manier kun je dus voor iedere woonstijl een bijpassend werk vinden. Daarnaast kun je met de indeling van een meerluik ook alle kanten op. Je kunt de verschillende delen op allerlei manier ophangen, waardoor je een speels effect teweeg kan brengen. Daarnaast kun je diepte en perspectief creëren. Een meerluik hangt dus perfect aan een brede of hoge muur, maar ook een smalle of lage muur.

Een origineel alternatief

Dus: wanneer je op zoek bent naar een mooie, moderne en originele toevoeging voor aan de muur of in je woning is een meerluik een goed alternatief om over na te denken. Ga eerst goed na van welke stijl je eventueel zou houden en waar je naar op zoek bent. Wie weet sluit een twee- of drieluik perfect aan op jouw wensen en interieur. Of ga voor een echte eyecatcher en kies voor vier, vijf of zes doeken. Kies een eenvoudig of juist indrukwekkend motief of lever je eigen afbeelding aan. Kijk bijvoorbeeld eens in deze online galerij en wie weet verras je binnenkort je vrienden en familie met een nieuwe aanwinst aan je muur.

Heb of ken jij iemand met een meerluik aan de muur?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics