Thuisleven.com
Broer te ruil!

Broer te ruil!

En o wat sloeg mijn fantasie op hol, toen ik de titel en het bijbehorende bericht over ‘Broer te ruil!  las in mijn mailbox op 1 april notabene. Onze dochters hebben alleen maar zussen, maar ik heb een broer. En die heb ik best wel eens willen ruilen, maar niet tegen een andere broer of zus, maar wel tegen een leuk huisdier.

Broer te ruil!

‘Ik kan een nieuwe broer krijgen? Op het internet?’ mompelde Jelle. ‘Oh grote genadige goden!’

Iedereen droomt weleens van een leukere broer of zus. Maar voor Jelle wordt deze droom opeens een mogelijkheid met Broederruil.com! Wat is nou een beter idee dan het vervangen van zijn stomme broer Ted door een supercoole broer?
Maar het vinden van een perfecte broer is nog niet zo makkelijk, ontdekt Jelle, wanneer Broederruil hem een meute bizarre vervangers stuurt: eerst een zeemeerjongen, dan een broer die door zeekatten is opgevoed en dan ook nog eens de geest van Henry de Achtste! Wie zal de volgende zijn? Opeens lijkt Ted toch niet zo erg. Maar kan Jelle hem ooit nog terugkrijgen?

Mijn leeservaring

Net als onze middelste dochter sloeg mijn fantasie op hol. Ik kon niet wachten om in het boek te duiken. Het sprak zo tot de verbeelding. Ik moest het steeds uit het bed van onze dochter vissen en dan kon ik pas weer door met het verhaal. Het verhaal dat steeds sneller ging lopen, met een waar avontuurlijk einde. Een beetje absurd dat dan weer wel.
Wat opvalt is de bladzijde indeling. De zinnen staan verder uit elkaar, er is meer regelafstand. Ook de letters zijn groter en dat vind deze 40plusser helemááál niet erg. De pen-geschetste afbeeldingen zijn zwart-wit en hebben zeker niet de overhand op de tekst. Ze ondersteunen waar nodig. Broer te ruil! is een echt leesboek met een paar graphic novel achtige trekje. Met enige nadruk worden sommige uitspraken of gevoelens onderstreept, schuin geschreven of in pikzwarte grote letters gedrukt. Vervolgens is het weer bladzijdenlang lekker lezen. Het boek heeft me wel aan het denken gezet. En ik zal er zeker met onze dochters nog eens wat leuke tussen-onsjes over hebben wat betreft haar zussen.

#vanruilenkomthuilen

Boekinformatie

Broer te ruil!Broer te ruil!
Auteur: Jo Simmons
Illustraties: Nathan Reed
Vertaling: Pim Lammers
ISBN: 9789030504344
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Uitgeverij: Billy Bones

Lees ook:

Zou jij wel eens iets (of iemand) te ruil willen zetten?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics