Oma Knetter- ‘Oud en Stout heeft naast ‘Feesten & Beesten’ een nieuw deel: ‘Winter & Wonder!’
Nu het eind van de middag sneller afkoelt zijn de meisjes iets vaker gezellig op de bank te vinden. In het voorbijgaan reik ik wel eens een leesboek of strip aan. Vervolgens duiken ze in de letters en zijn ze even van de wereld. Bij het lezen van Oma Knetter zitten ze niet stil, nee, er wordt regelmatig luidkeels gelachen. Terwijl ik in de keuken het avondmaal bereid lezen ze hardop stukjes aan mij voor.

Oma Knetter- Winter & Wonder

Jet (7 3/4) heeft een knettergekke oma. Nu wil het geval dat De Winter Wonder Talentenjacht in het dorpshuis is. Oma Knetter en de beroemde Bobby Warelief kijken hier beiden erg naar uit. Zoals je wellicht wel aan voelt komen is Jet wat huiverig dat oma helemaal knetter wordt als alle schijnwerpers op haar gericht zijn. Jet, Jonas (broertje), Maartje en Ward geven tijdens de audities een superglitterige, gezellige ZANG-EN-DANSoptreden. En dan volgt een gevreesd verrassingsoptreden van Oma. Zouden ze de auditie doorkomen en tijdens de show mogen schitteren?

Oma Knetter Winter en Wonder

Onze leeservaring

Dochterlief heeft moeite met het lezen van de inhoudsopgave. Die letters staan door elkaar en schots & scheef. Gelukkig is de tekst rechtlijniger met enkel de afwisseling tussen kleine, scheve, dikgedrukte en HOOFDLETTERS. Dat alle personages even benoemd worden vindt ze prettig en dan begint het verhaal. Wat een wervelwind aan belevenissen, aanvullingen en zijstapjes. De talrijke illustraties in dit dikke boek vullen het verhaal aan, dat brengt meer duidelijkheid. Het verhaal sluit trouwens erg aan bij de belevenis van de meid. De ingrediënten familie/ vrienden, optreden en het uithalen van grapjes maken samen een zeer smakelijk gerecht.

Boekinformatie

Titel: Oma Knetter- Winter & Wonder
Auteur: Sophy Henn
Uitgever: Billy Bones
ISBN: 9789463850476
Prijs: €14,99
Leeftijd: 7+

Lees ook:

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics