Selecteer een pagina

Als je een bedrijf hebt doe je er alles aan om reclame te maken. Veel bedrijven zijn tegenwoordig dan ook te vinden op social media. Drukken zo nu en dan een folder af of maken zelfs reclamespotjes om zichzelf te promoten. De een gaat hier wat verder in dan de ander. En dat mag en kan allemaal! Maar wist jij dat het ook heel erg raadzaam is om te investeren in relatiegeschenken? In dit artikel leg ik je uit waarom.

Een blijvende herinnering

USB stick als relatiegeschenk

In tegenstelling tot een advertentie op het internet of in een krant/folder is een relatiegeschenk een blijvende herinnering. Als fotograaf zijnde kun je bijvoorbeeld een usb bedrukken met je logo. Zo kun je je klanten voorzien van de foto’s en je logo nog eens als extraatje meegeven. Het visitekaartje, hoe goed je er ook je best op hebt gedaan, verdwijnt toch wel bij het oud papier. Laat je pennen bedrukken realiseer je dan dat een pen wel één jaar mee gaat. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat een pen maar liefst 7 handen weet te bereiken in een jaar.

Cadeautjes zijn leuk

Cadeautjes krijgen is leuk. Ik kan er echt een heel verhaal van maken maar ik denk dat iedereen het met mij eens is als ik zeg dat het ontvangen van een cadeau gewoon leuk is. Of het nu om een gelegenheid gaat (verjaardag, bruiloft, Kerstmis, etc) of niet dat maakt helemaal niks uit. Ofschoon ik wel denk dat een cadeautje tussendoor net iets specialer is dan een cadeau krijgen wanneer je het verwacht.

Geven en nemen

Psychologisch is het zo dat als je iets krijgt je ook iets terug wilt doen voor die persoon. Geef jij je iemand dus iets extra’s, grote kans dat ze extra hun best doen voor jouw. En dat is precies wat jij wilt bereiken.

Exclusieve relatiegeschenken

Elk bedrijf heeft wel bijzondere relaties met andere bedrijven. Die wil je ook graag in tact houden en daarom kun je zo nu en dan investeren in een exclusieve relatiegeschenk. En dat mag best geld kosten.

Niet alleen voor externe relaties

Gepersonaliseerd spel

Ook voor je eigen medewerkers is een relatie een mooi instrument. Je laat hiermee immers je persoonlijke waardering merken aan je medewerkers. Mederwerkers zullen hier positief op reageren en dat komt jouw zaak alleen maar ten goede. Investeer dus ook in je werknemers! Veel bedrijven hanteren hiervoor het Kerstpakket rondom de decembermaand. Een prachtige gelegenheid om iets extra’s te geven. Maar waarom stel je als bedrijf zijnde niet zelf een prachtig en gepersonaliseerd pakket samen? Je zou hier zelfs een thema aan vast kunnen knopen.
Voorbeelden:

 • Italiaans thema:
  Pasta bord, pasta lepel, pot pasta saus, pak spaghetti, kaas en een fles wijn met gepersonaliseerde etiket.
 • Kerstmis:
  Houtblokken, marshmallows, houten prikkers, chocomel en gepersonaliseerde mok.
 • Onderweg:
  Paraplu, to go mok, pepermuntjes allen gepersonaliseerd en wellicht nog wat leuke cadeaubonnen van dat ene tentje in de buurt zodat de werknemers daar eens de lunch kunnen halen. (denk hierbij ook even aan het principe van hierboven: geven en nemen. Grote kans dat het bedrijf waar jij de cadeaubonnen koopt ook aan jou gaat denken!)
 • Spelletjes:
  Zeker als je weet dat je werknemers kinderen hebben is het leuk om een spellenpakket te geven.

En waarom zou je niet eens in de lente of zomer een mooi zomers pakket geven aan je werknemers? Vooral leuk om ze iets extra’s te geven voor hun vakantie. Bijvoorbeeld een spelletje, tas, toilettas of wat dan ook!

Lees ook:

Heb jij al eens nagedacht over relatiegeschenken voor je bedrijf?

Geverifieerd door ExactMetrics