Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Werk > Eenheid en balans op het kantoor

Eenheid en balans op het kantoor

Een goede werkplek op kantoor is toch wel het minimale wat je moet hebben om goed werk te kunnen verrichten. Denk hierbij aan het perfecte geluid, de temperatuur (20 tot 25 graden), het perfecte bureau, de juiste kantoorinrichting, goed functionerend licht, mooie planten en een goed uitzicht. Ik laat je graag zien hoe je het beste de  aan kunt pakken.

Inrichting

Bij het inrichten van een ruimte houdt je rekening met de grootste objecten. In het geval van een kantoor is dat natuurlijk het meubilair. Goed uitgekozen kantoormeubelen zorgt ervoor dat iedereen ergonomisch verantwoord kan werken. Tevens is voldoende opbergmogelijkheden raadzaam om zo minder rommel en druk te ervaren. Tevens kun je kijken naar de stijl van het kantoor. Door kleuren op elkaar af te stemmen haal je een fijnere sfeer in “huis”.  Dit heeft een positieve effect op de medewerkers.

Perfect bureau

Zowel langdurig zitten als langdurig staan zijn grote veroorzakers van rugklachten. Het werken aan een zit-sta bureau vermindert lichamelijk klachten, zoals pijn in de rug, nek, billen of bovenbenen juist. De afwisseling tussen zitten en staan zorgt namelijk voor meer dynamiek en een betere houding. Een bureau waar je zowel zittend als staand werk aan kan verrichten is dan wel zo prettig. Je wilt immers niet steeds je spullen hoeven te verplaatsen. Gelukkig zijn er steeds meet bureau’s te vinden die je op je wenken bedienen.

Geluid

Niks zo vervelend als een galmend effect in de ruimte. Heb je een strakke ruimte speel dan met gordijnen voor de ramen (als is het maar voor de sier). Overweeg vloerbedekking en/of vloerkleden en gebruik objecten als geluidsdempers. Deze objecten kunnen van alles zijn: posters, schilderijen, kunst, planten, foto’s, enzovoorts.

Licht

Op een flikkerende TL-lamp zit je echt niet te wachten. Ook te fel of juist te zacht licht kunnen je werkprestaties omlaag helpen. Het kan dan ook een uitdaging zijn om de juiste verlichting te vinden. Ben je hier niet zo goed in, ga dan naar een lampenzaak waar ze je helpen met een lichtplan. Ideaal! Hebben wij zelf voor onze badkamer gedaan.

Wat zijn voor jou de grootste stoorfactoren op het werk?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics