Een kappersschaar is een onmisbaar gereedschap voor elke professionele kapper. Maar waarom is dit het geval en waarom is een gewone schaar niet geschikt voor het knippen van haar? In deze blog zullen we bespreken waarvoor een kappersschaar wordt gebruikt en waarom het belangrijk is om de juiste schaar te gebruiken voor het knippen van haar.

Kappersscharen voor het knippen van haar

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat kappersscharen speciaal zijn ontworpen voor het knippen van haar. Het belangrijkste verschil tussen een gewone schaar en een kappersschaar is de snijbladen. De snijbladen van een kappersschaar zijn scherper en hebben fijnere randen dan die van een gewone schaar. Dit zorgt ervoor dat de schaar soepeler door het haar snijdt, waardoor de kapper meer controle heeft over de lengte van de geknipte haren en de textuur van het kapsel.

Grootte en vorm

Een ander belangrijk verschil is de grootte en vorm van de schaar. Een kappersschaar heeft meestal langere bladen dan een gewone schaar en is vaak ook lichter van gewicht. Dit maakt het mogelijk om meer precisie te bereiken bij het knippen van haar. Bovendien heeft een kappersschaar vaak een gebogen of ergonomisch gevormd handvat, waardoor het comfortabeler is om te gebruiken en minder vermoeiend voor de handen en polsen.

Verschillende knip technieken

Kappersschaar worden gebruikt voor verschillende technieken bij het knippen van haar. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Klassiek knippen: Dit is de meest voorkomende techniek voor het knippen van haar. Het gaat om het knippen van de haren met behulp van een kappersschaar om de gewenste lengte en vorm te bereiken. De kapper kan ook de schaar in verschillende hoeken gebruiken om textuur en beweging aan het haar toe te voegen.
  2. Dunner maken: Deze techniek wordt gebruikt om dik haar te verdunnen en om zware lijnen te verzachten. Het wordt gedaan met behulp van een speciale schaar. De schaar heeft een tandvormig snijblad om het haar geleidelijk dunner te maken.
  3. Uitdunnen: Deze techniek is vergelijkbaar met het dunner maken van het haar, maar wordt gebruikt om alleen het onderste deel van het haar te verdunnen. Het wordt gedaan met behulp van een schaar met een gebogen snijblad om het haar in een zachte curve te knippen.
  4. Knippen van pony’s: Het knippen van pony’s vereist vaak een speciale techniek om de gewenste lengte en vorm te bereiken. Een kappersschaar wordt vaak gebruikt om een ​​rechte lijn te creëren en om de pony’s in een vloeiende boog te knippen.

Kortom, een kappersschaar is een onmisbaar gereedschap voor elke professionele kapper. De schaar wordt gebruikt voor een breed scala aan technieken bij het knippen van haar. Het gebruik van de juiste schaar is van vitaal belang om de gewenste resultaat te behalen.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics