Haren invlechten, Stap voor stap

Heb jij altijd al eens van die mooie vlechten in je haren willen hebben, maar kan je vader/moeder er maar helemaal niks van? Of ben jij juist een ouder die graag een mooie vlecht wilt maken, maar lukt het niet helemaal zoals je in gedachten hebt? Dan is het boek Haren invlechten, Stap voor stap wellicht hét perfecte boek voor jouw! Lees snel verder om te ontdekken wat je er allemaal mee kunt.

Haren invlechten, stap voor stap

Het boek laat door middel van korte teksten en duidelijke foto’s, stap voor stap zien hoe je de invlecht moet maken. Lukt het niet meteen? Geen schaamte, haal de vlecht gewoon uit, kam de haren nog eens goed en begin overnieuw. Een vlecht maken, hoe goed mogelijk ook uitgelegd, is namelijk een kwestie van keer op keer proberen en doen. Net zoals met fietsen.

 

Wat vinden wij van het boek?

Als ik denk aan een boek met ringband, dan gaan meestal de haren overeind staan. In dit geval is het juist een verademing! De meeste boeken blijven namelijk niet open liggen, door het gebruik van een ringband, heb je nooit last van bladzijdes die verspringen. Ideaal dus!
Tevens vind ik het zeer prettig dat de foto’s van Haren invlechten zo ontzettend duidelijk zijn. Hierdoor is de herkenning groot, met hetgeen je zelf aan het doen bent. Een erg prettig boek dat je snel wegwijs maakt in het invlechten.

Lees ook: Lovea Natura Douchegel en Shampoo’s
Lees ook: L’Oreal Source Essentielle shampoo en haarmasker
Lees ook: Milde honing shampoo en haarmasker Shea Butter

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

39 reacties

 • Bij mijn dochters kon ik al geen mooie creaties maken in hun haren en nu met de kleinkinderen is het al helemaal een ramp. Een beetje hulp zou dus zeker welkom zijn

 • Doe heel graag mee. Heb 2 meiden van 6 en 9 jaar en beide super lang haar.
  Alleen mis ik de skills om het haar prachtig in te vlechten….
  Dus dit boek zou ik graag willen winnen.

 • Mijn dochter heeft erg lang haar en ze draagt het altijd los. Dat zorgt voor veel klitten. Ik wil haar haren zo graag mooi vlechten, maar kan dat nu nog niet. Wat zal er een nieuwe wereld open gaan met dit boek!

 • Ik zou graag beter willen leren vlechten.
  Ons nichtje komt vaak logeren bij ons en dan probeer ik in haar haar mooie vlechten te maken.
  Kan hier zeker nog wat uitleg gebruiken.

 • Mijn dochter vraagt altijd om een mooie ingevlochten ‘Elsa vlecht’. Helaas moet ik haar dan steeds teleurstellen want ik kan helemaal niet invlechten! Dit boek zou dan ook een uitkomst bieden voor mij en ik doe daarom dan ook graag mee.

 • Dat boek komt hier goed van pas. Mijn dochter van 6 heeft haar haren langer laten groeien en had best hoge verwachtingen van mijn vlechtkunsten. Inmiddels heeft ze al in de gaten dat ik er niets van bak, zeker als we de mooie vlechten van andere meiden zien waarvan de moeders wel een natuurtalent zijn. Of hebben die andere moeders wellicht dit boek thuis liggen….wie zal het zeggen.
  Ik wil de uitdaging graag uitgaan met dit boek omdat ik weet dat mijn dochter heel blij zou zijn met mooie en aparte vlechten.

 • Hoi Miranda,

  Heel vervelend om het te vertellen maar op onze basisschool is (weer) hoofdluis geconstateerd. Een vlecht is beter om de kans op besmetting te verkleinen dan los haar.
  En als je er een kunstwerk van maakt, dan is de aandacht op hoofdluis minder.
  Zo gaan ze met plezier naar school.
  En straks ,in de zomer of op vakantie, kun je het misschien wel zonder boek een vlecht vlechten. Oefening baart kunst.

 • Heerlijk boek om het invlechtten eindelijk eens goed onder de knie te krijgen. Voor mijn nichtjes ,vriendinnen, zussen met dochter en kleindochters en gewoon voor mezelf. En éénmaal helemaal door kan ik natuurlijk overal de helpende hand bieden.

 • Asjemenou wat een prijs zo aan het eind van het jaar!
  Ik weet niet wat ik moet zeggen maar weet wel 1 ding en dat is dat ik ontzettend graag wilt winnen.
  Deze win situatie is voor mijn gezin een welkome verassing en doe daar graag aan mee zodat 2019 voor ons al heel goed begonnen is.
  Ik ga jullie liken en delen en duimen als gezin.

  Renate R C Van Zijp Troost

 • Ik doe graag mee voor het boek, mijn dochters hebben lang haar, zou erg leuk zijn om hun haar in te vlechten, doe graag mee 🙂 Groetjes Anneliese

 • Wij hebben een echte Rapunzeldochter waarvan het haar tot halverwege het dijbeen komt. Meestal is het een gewone vlecht, knot van een staartvlecht en soms los. Ik heb ooit invlechtpogingen ondernomen maar die zijn dan echt met de franse slag. Als ik boven ergens met invlechten begin, raakt het aan de onderkant in de klit. Dat is dan 1 gewone ingevlochten vlecht. Nog geen eens kunstwerkjes zoals ik die op het schoolplein soms zie. Het haar als een krans om haar hoofd invlechten lijkt me ook heel mooi. Ik zit dus echt te springen om tips en trucs!

 • ik ben thuisblijfmoeder maar ook luizen moeder en als ik dat kan dan ben ik even hun held

 • Lijkt me echt geweldig om dit te leren! Mijn oudste kleindochter is 4 en heeft lang blond haar tot op haar billen. Maar ik heb zelf een dochter met heel lang haar en heb het nooit gekund. Dus nooit te oud om het alsnog te gaan leren!

 • Wauw ik kom niet verder dan een simpel vlechtje. Als mijn vriendin komt vlecht zij de haren van mijn dochter. Dat moet toch anders als mama

  Ik maak graag kans❤

 • Dat kan ik wel gebruiken. Mijn meisje heeft (eindelijk) lang haar, maar ik kom vaak niet veder dan een staart. Wat hulp en creativiteit is daarom zeker welkom.
  Ik probeer het weer gewoon. Volg op FB, Bloglovin, Youtube en Pinterest.

 • Super leuk!
  Ik doe heel graag mee voor ons dochtertje.
  Ze is gek op prinsessen, en dan vooral Rapunzel (vlecht!) en Elsa (ook vlecht).
  Helaas kan ik niet invlechten, maar wij zouden er allebei dus heel blij van worden als we dit boek zouden winnen!

 • Dat zou toch echt geweldig zijn om deze te winnen krijg bij mijn dochter geen vlecht gefrabiceerd
  En ze wil zo graag maar deze mama bakt er niets van

 • Daar zou ik een vader van drie ontzettend leuke meiden heel blij mee kunnen maken! Had beloofd aan de oudste twee dat als de derde weer een meisje was ik papa op vlechtcursus zou sturen…. ( niet eerst van te voren gecheckt of dat in de buurt wel eens mogelijk is) Dit zouden ze vast een goede vervanger vinden

 • Heel graag wil ik winnen, invlechten raakt al in de knoop bij een normale vlecht… Mij. Dochter heeft mooi lang haar maar loopt bijna altijd met een gewone staart.
  Zou haar zo graag eens willen blij maken met een prachtige invlecht….

 • Ik doe heel graag mee ik ben echt nog een beginner en het haar van mijn dochter begint eindelijk te groeien

 • Ik heb vier kleindochters met prachtig lang haar en dat willen ze graag een keer ingevlochten hebben.
  Weet niet hoe dat moet, maar dit boek zal me daar vast bij helpen.
  Ik heb geen foto’s van mislukte creaties, maar dat geeft vast niet. Volg op Bloglovin en doe heel graag mee voor dit handige boek.

 • Dit boek is meer dan welkom!! Twee dochters met lange blonde haren, maar het vlechten gaat nog niet altijd goed.

 • Leuk! Dat wil ik nog steeds graag leren.
  De meiden op mijn werk tutten graag, daar horen mooie haren bij. Hoe leuk om het dan ook te kunnen. Mijn collega kan het goed, maar ik durf het niet, de keren dat ik het gedaan heb was een ramp.

 • Oh dat is een schot in de roos! Ik kom niet verder dan een simpele vlecht of staart dus nu moet ik altijd terugvallen op mijn moeder. Zou leuk zijn als ik het zelf eens zou kunnen

 • Ik zou super graag dit boek willen winnen. Onze dochter wil geaag steeds vlechten maar ik wil geaag varieren

 • Ja die wil.ik echt heel graag winnen. Rhodé heeft mooi lang haar en een gewone vlecht gaat wel.maar daarna houdt het echt op.

Geverifieerd door ExactMetrics