Lekker honing
Thuisleven.com > Verzorging > Lichaamsverzorging > Lekker honing, toch?

Lekker honing, toch?

Honing is een natuurproduct dat door bijen wordt gemaakt. Sommige mensen denken dat honing beter is dan suiker. Dat is een klein beetje waar. Ofschoon honing een suiker product is, en je er dus beter niet te veel van kunt eten, bevat het wel iets meer water dan kristalsuiker en zitten er per 100 gram iets minder calorieën in.
Ook zitten er in honing kleine hoeveelheden sporenelementen, mineralen, vitaminen en eiwitten. Daarom zou je kunnen stellen dat honing gezonder is dan suiker. Wat ik zelf toch wel de belangrijkste eigenschap aan honing vind is de smaak. Er zijn verschillende soorten honing, die allen heerlijk zijn om te consumeren. Echter is honing niet alleen te consumeren maar wordt het ook gebruikt in producten. Say lekker honing…

Lekker honing producten

Misschien ben je al eens wat producten met honing tegengekomen. Echter de hoeveelheid producten met honing die ik in de webshop van lekkerhoning.nl tegenkom laten mijn ogen wel even twinkelen.
Wat mij nog meer laat twinkelen is het shoptegoed dat ik ontvang. Met dit tegoed mag ik voor Thuisleven een aantal producten bestellen en ze testen. Yeah!

Milde honing shampoo en haarmasker Shea Butter

Het eerste product dat ik kies is het haarmasker. Haren die er gezond en glanzend uit zien vind ik echt prachtig. Niet alleen bij een ander maar ook bij mijzelf. Toch heb ik wel eens een periode dat mijn haren niet helemaal goed verzorgd aan voelen. Dan vind ik het fijn om ze eens lekker te verzorgen met een masker. In de webshop kom ik een haarmasker tegen dat gemaakt is van Shea Butter, avocado- en abrikozenolie, honing, propolis, bijenwas en Aloë Vera. Ook zie ik een milde honing shampoo, SLS vrij. De shampoo bestaat uit; honing, zeepkruid, bloemenwater van lavendel en sinaasappelbloesem. Klinkt ook lekker toch?

Hoe te gebruiken?

Voor de shampoo zijn er geen specifieke gebruiksvoorwaarden dan enkel en alleen je haren goed nat maken, de shampoo aanbrengen en lekker in-masseren. Nadat je klaar bent goed uitspoelen en eventueel herhalen.
Bij de haarmasker lees ik dat je deze aan moet brengen, zoals elk ander haarmaskertje. Alleen moet dit haarmasker minimaal een ruim uur intrekken. Een nachtje ermee slapen is ook een optie, echter voor mij niet de meest handige oplossing aangezien ik niet echt stil lig in bed. Dit is dus een ideaal product om even “ik-tijd” mee te hebben.
Het eerste weekend dat passeert is een weekend zonder kinderen. Aangezien Tom (mijn partner en mede-blogger op Thuisleven) nog een behoorlijk to-do lijstje heeft kan ik aan het werk met de shampoo en de haarmasker.

Mijn ervaring

Nadat ik mijn haren heb gewassen met de shampoo ruikt de badkamer meteen heerlijk. Hierna droog ik mijn haren iets af om er vervolgens het haarmasker in de masseren. Dit laat ik de hele ochtend intrekken. Pas aan het eind van de ochtend was ik het maskertje uit de haren. Omdat ik van nature een lichte slag in mijn haren heb, voeg ik wel de producten toe in mijn haren die ik er normaal gesproken ook gebruik. Ik laat mijn haren vervolgens door de lucht drogen. Na een ruim uur zijn mijn, lange, haren droog. Krullend en glanzend. Vooral die glans was er eerder niet zo mooi als nu, ook de krul valt mooier. Ik ben dan ook zeker tevreden met de shampoo en het maskertje.

* Voor dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics