In de aanloop richting het najaar zag ik veel okergeel in de nieuwsbrieven van modemerken. Het zomerweer hield dit jaar lang aan, dus de aanschaf van najaarsmode heb ik uitgesteld. Eigenlijk kom ik er nu pas aan toe, maar wat zijn nu eigenlijk de trends in najaarsmode voor dames?

Trends in najaarsmode

Navraag bij mijn tienerdochter leert mij dat truien, sweaters en hoodies met een groot merklogo helemaal in zijn. Een online zoektocht (Fashion Chicks) bevestigt dit en voegt hieraan toe dat de ruitjes weer terug zijn van weggeweest. En de dierenprints nog steeds niet uit de mode zijn. Qua materialen zijn leer, tweed en satijn helemaal in. En het is de bedoeling dat je je kleed in vele laagjes. Daar leent satijn zich beter voor dan tweed als je het mij vraagt. Hoe kan ik mijzelf hiertussen manoeuvreren?

Mijn smaak

Als ik uit deze trends mijn voorkeuren pik, dan kan ik daar best wel wat mee. Ik houd van drukke prints en opvallende kleuren. Een leren rok of geruite rok van tweed met een leuke panty eronder past wel in mijn straatje. In combinatie met een satijnen blouse met dun vest of blazer eroverheen, zie ik wel zitten. Leer, dierenprints en satijn vind ik ook wel een passende combinatie voor de najaarsmode. Of een lekkere sweater met LOGO op een strakke leren broek.

Het winkelmandje

Weet je wat? Ik gooi gewoon lukraak wat damesmode items in mijn winkelmandje bij OTTO. Dan kijk ik achteraf of ik er een matching setje van kan maken. Wellicht vraag ik mijn dochter nog om advies, want combineren is niet mijn sterkste kant. Druk op druk zou trouwens wel kunnen als ik binnen de dierenprints blijf. Al ben ik wel van mening dat die prints al te lang in de mode zijn.
Mijn oog valt op een mooie, glimmende satijnen top, dat wordt mijn uitgangspunt. Ik heb al een leuke leren rok in mijn mandje zitten. Over de knie vind ik wel passend bij mijn leeftijd. De set zou ik wat op kunnen vrolijken met een satijnen sjaaltje. Ik twijfel vervolgens tussen een leren blazer en een vest. 

Lees ook:

Zou jij voor de leren blazer of het vest gaan?

Geverifieerd door ExactMetrics