Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Lego Disney Prinses: De magische tuin

Lego Disney Prinses: De magische tuin

Iedereen kent de bekende LEGO steentjes wel, nu wist ik persoonlijk niet dat er ook boeken van LEGO bestonden. In september is het boek De magische tuin van LEGO Disney prinses uitgekomen. En wij hebben het gelezen.

Het verhaal

“er was eens een meisje, net zoals jij. Ze speelde dolgraag met haar LEGO Disney Prinsessen en haar LEGO steentjes, en verzon dan fantastische verhalen”

Daarna begint het fantasie verhaal, er wordt een prachtig kasteel gebouwd en daarin wonen de 8 prinsessen. Het was elke dag bijzonder in het kasteel, en vandaag waren ze al vroeg begonnen met de voorbereidingen van het feest van morgen. Ariël voer met haar boot over het meer om van waterlelies versieringen te maken, Doornroosje maakte uitnodigingen. Rapunzel wilde schilderen maar te weinig licht en toen gebeurde er iets magisch ZOEM de zon zoefde haar kamer in. Ook Assepoester en Sneeuwwitje hadden iets extra’s nodig en door de magie kregen ze gouden draden voor de feest kostuums. Na een drukke dag zitten de 8 prinsessen met warme chocolade melk, gemaakt door Belle een kamer en hebben ze het over hoe iedereen zich morgen op het feest thuis kunnen voelen. Laten wij maar gaan slapen wie weet zien wij het wel in onze dromen. De volgende morgen kwam Jasmine erachter dat haar vliegende tapijt er niet meer was, hoe kan ik nu de draak uitnodigen. Opdat moment kwamen de Disney prinsessen erachter dat al hun magische dingen waren verdwenen, snel gingen ze op zoek. Ineens komt daar de mysterieuze Bode aan. De mysterieuze bode had hen willen helpen en had een hele mooie mysterieuze verassing voor de prinsessen. Het was hun nieuwe magische tuin en die staat op het 3d speeltoneel

Het 3D speeltoneel

Het 3d speeltoneel kan je achter uit het boek halen. Het is wel beter om het samen met je kind in elkaar te zetten en dan kan je fantasie spel beginnen. Er zitten luikjes, de deuren kunnen open en je kan, met je eigen LEGO prinsessen het naspelen. Heb je al meer uit de LEGO prinsessen serie kan je die spullen ook gebruiken. Onze dochter is pas net beginnen met LEGO sparen maar met haar 2 LEGO poppetjes heeft ze al veel avonturen beleeft op het 3d speeltoneel.

Miniset LEGO

Het mini setje LEGO  bestaat uit:

  • een tafeltje
  • mevrouw tuit en Barstje (theepot en theekopje)
  • Pendule (klok)
  • croissant
  • fakkel
  • en een stolp met bloem

Een leuk setje om op je 3d speeltoneel te gebruiken of in je huis/kasteel. De beschrijving om het te bouwen staat op de onderkant van het 3d speeltoneel. Het was makkelijk in elkaar te zetten door een 5 jarige.

Het Boek

Als je naar het boek kijkt valt natuurlijk gelijk op dat er een setje LEGO bij zit. Dit kan je van de kaft afhalen en ermee spelen. Als je dan het boek gaat lezen kom je in een magische wereld. Het is een heel fijn boek om te lezen, wij hebben hem aan tafel gelezen want je kan de bladzijde uitklappen en dan heb je een heel breed boek! Ook is het geen boek wat je ‘even’ voorleest. Het is een interactief boek waar je veel te zien hebt en dat je kan naspelen. Want als je helemaal aan het einde van het boek komt zit daar het 3d speeltoneel.

Wat vonden wij van het boek?

Sarah( 5 jaar): Het is een gaaf boek van prinsessen, het is mooi en het kasteel staat erin. en er zat LEGO bij! Echt wauw!

Marjo: Het is een prachtig boek om samen met je dochter (er staat namelijk op de voorkant uit de fantasie van een meisje) te lezen. eerst hadden wij de LEGO set eraf gehaald en zijn het boek gaan lezen. Wat is er veel te zien op een bladzijde, de tekst is niet heel lang en zo kan je al praten over wat er te zien is, wat zal er gebeuren. Als je bij de uitklapbare pagina komt zie je eerst het prachtige prinsessen kasteel, dit kan je ook neerzetten naast je 3d speeltoneel en heb je het kasteel en magische tuin bij elkaar. Maar tijdens het lezen sla je de bladzijde open en zie je de kamers binnen in het kasteel waar de 8 prinsessen zijn. In elke kamer gebeurd er iets magisch. Onze dochter vond het fantastisch! Dan de diefstal, de verontwaardiging bij Sarah was groot, wie had dat gedaan en nu. ze had al bijna de LEGO city politie van haar broer erbij gehaald. Gelukkig kwam daar de magische bode en kwam alles goed. Daarna ging ze met het 3d speeltoneel aan de gang, inmiddels was haar grote zus van 7 ook aangeschoven en hebben ze het hele verhaal nagespeeld en uitgebreid. Heerlijk die fantasie!

Kortom een echte aanrader is dit boek als je dochter van prinsessen, lezen, LEGO en fantasie houdt!

Wisten jullie dat er LEGO boeken waren en hebben jullie kinderen iets van Lego Disney Prinses?

Info en waar te koop

Uitgever: Meis & Maas
ISBN: 9789030503866
Lego Disney Prinses – de Magische tuin is o.a. te koop bij Meis & Maas en Bol.com
*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics