De routine van haren wassen is voor iedereen anders. Sommigen doen het dagelijks andere om de dag en weer anderen maar 2 keer per week. Van elk principe valt wat te zeggen en ik denk dat iedereen ook heel goed zelf kan bepalen hoe vaak het nodig is. Ook product en merk gebruik is voor iedereen anders. Zo is de een fan van heel goedkoop en maakt het niet zoveel uit welk product hij of zij in handen heeft en een ander gaat juist voor een merk dat geheel veganistisch is zoals L’Oreal Source Essentielle lijn. En laat ik dat laats genoemde nou een aantal weken geleden ontvangen hebben voor een review…

Een briljant concept

Verzorgingsproducten voor je haar kunnen je look maken of breken. Het is daarom goed om te beginnen bij een goede basis zoals een shampoo, conditioner en masker. Nou zit dat, in mijn geval dan, wel erg goed bij de L’Oreal Source Essentielle lijn. Maar wat mij vooral aanspreekt is de positieve contributie naar het milieu toe. Zo zijn de verpakkingen zodanig ontworpen dat ze beter te stapelen zijn in dozen (en dus ook minder ruimte in beslag nemen waardoor minder vrachtwagens nodig zijn). En is er een hervulactie van dit merk. Je kan namelijk tot maar liefst 3x aan toe een refill halen van je shampoo! Wow! Wat een briljant idee van Team L’Oreal! Maar echt, je krijgt dus eigenlijk 4 voor de prijs van één. Maar wat is het idee achter het 3x refilllen? Hiermee is na 3 keer het gewicht gelijk aan een hele fles in plastic bespaard, oftewel 30% minder plastic verbruikt! Waar jij je gratis refill kan halen? Kijk onderaan deze pagina naar een dichtbijzijnde salon in jou buurt!

L’Oreal Source Essentielle Nourishing Shampo

Deze shampoo reinigt het haar zonder uit te drogen. Zo voelen de haren heerlijk soepel en zacht aan. Dat voel je en dat zie je!
Al meerdere keren heb ik veganistische shampoos gebruikt en meerdere keren kwamen mijn haren er als stro uit. Niet echt ideaal als je voor soepel en zacht gaat. Deze shampoo doet echter precies wat het moet doen: het voedt, versterkt en bestrijdt pluis dankzij de Sesam en Jasmijn.

De shampoo is vrij van sulfaten, parabenen, siliconen en synthetische geur- en kleurstoffen.

Gebruiksaanwijzing
  1. Zorg dat je haar nat is.
  2. Breng de shampoo aan.
  3. Laten emulgeren.
  4. Spoel vervolgens uit.

Loreal Source Essentielle Nourishing Balm

Heb je wat last van droog haar? Dan is deze hydraterende en voedende masker voor jouw wellicht dé oplossing. Dankzij de hoge concentratie Sesam Olie worden de haren en haarpunten glad gemaakt en voelt het haar zijdezacht aan. Ofschoon je het product dagelijks kunt gebruiken merk ik zelf dat het voor mijn haren ook prima te doen is 1 x per week. Wil je dus langer met je product doen kijk dan even, eventueel in overleg met de kapper, wat geschikt is voor jouw haren.

Het haarmasker bevat 99% natuurlijk ingrediënten en is 100% Vegan! De formule is vrij van siliconen, parabenen, sulfaten en synthetische geur- en kleurstoffen

Gebruiksaanwijzing:
  1. Breng de L’Oreal Source Nourishing Balm aan op schoon nat of vochtig haar.
  2. Verdeel het masker over het haar en masseer deze goed in. Zo bereikt de balm al het haar en kan het het haar volledig voeden.
  3. Laat het enkele minuten intrekken om het vervolgens goed uit te spoelen. Geschikt voor dagelijks gebruik

Heb jij je haren al eens gewassen met een Vegan shampoo?

Geverifieerd door ExactMetrics