Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Wombat en Vos – Avonturen in de stad

Wombat en Vos – Avonturen in de stad

Wombat en Vos – avonturen in de stad is het eerste deel van een nieuwe serie en geschreven en geïllustreerd door Terry Denton. Terry Denton is ook wel bekend als illustrator van de De waanzinnige boomhut serie. Wij zijn erg benieuwd naar zijn eerste zelfgeschreven boek dat door Tjibbe Veldkamp is vertaald.

Wombat en Vos – avonturen in de stad

In drie korte verhalen wordt je meegenomen met de belevenissen van Wombat en Vos. Zij zijn de hoofdpersonen in dit boek. Ook maken we kennis met een paar andere figuren in dit boek. Zoals Borstelrat, Krok, De Vijf Apen en De Zusjes Nijlpaard. In het begin van het boek stellen ze zich netjes aan je voor.

In het eerste deel vindt Wombat een dollar. Hij is daar zo blij mee dat hij deze bestempelt als een geluksdollar. Wombat besluit zijn vriend Vos te gaan trakteren op een ijsje in het park. Maar daar komen ze in aanraking met een boze ijsverkoper. En dat is het begin van een avontuur. In het tweede verhaal komt Vos er achter dat voetballen niet zijn ding is. Het lukt hem maar niet om te scoren. Zelfs na 123 pogingen lukt het hem niet om de bal in het doel te krijgen. Als de bal ook nog eens wordt gestolen door De Vijf Apen begint er weer een avontuur. In deel drie proberen Wombat en Vos om te gaan met de heetste momenten van de zomer. Hoe kunnen ze voor wat verkoeling zorgen? Ook dit gaat gepaard met moeite en zorgt voor grappige situaties. Zoals het moment dat ze willen afkoelen in de fontein, en ze er te laat achter komen dat er geen water in de fontein zit. Wombat en Vos komen steeds in de problemen en daarbij hebben ze veel pech. Dit zorgt voor grappige en soms ook spannende momenten. Met Wombat en Vos is het nooit saai!

Onze mening

Het boek valt op door de kleurrijke kaft en de grappige zwart-wit illustraties. Wanneer je door het boek bladert, valt het speelse karakter van het boek op. Er zijn veel illustraties in dit boek te vinden die goed passen bij het verhaal. Doordat de schrijver gebruik maakt van verschillende lettergroottes zal dit boek ook in trek zijn bij kinderen die niet zo van lezen houden. Of moeite hebben met lezen.

De avonturen van Wombat en Vos worden door de kinderen gevolgd met spanning maar ook regelmatig met een lach. Want de avonturen van Wombat en Vos verlopen niet altijd soepel, en dat zorgt voor grappige momenten. Zo valt Vos een keer uit een boom en Wombat en Krok staan klaar om Vos op te vangen. Op dat moment vallen er ook babyvogels uit de boom en je kunt wel raden wat er gebeurt. Wombat en Krok vangen de babyvogels op, met als gevolg dat ze te laat zijn om Vos op te vangen. Vos valt op de grond.

Onze 8 jarige boekenwurm heeft dit boek met veel plezier gelezen. Een enkele keer vroeg ze naar de betekenis van een woord. Maar verder kon ze het boek goed zelflezen. De bladzijden staan niet vol tekst, maar worden rijkelijk afgewisseld met de grappige illustraties. Hierdoor ga je best snel door het boek en heb je niet door dat het boek 130 bladzijden bevat. De grappige tekst zorgt ervoor dat je verder wilt lezen, je wilt weten hoe het gaat aflopen.  Het boek leent zich goed voor om zelf te lezen vanaf 8 jaar en voor te lezen vanaf 7 jaar.

Informatie Wombat en Vos

Titel: Wombat en Vos – avonturen in de stad
Schrijver en Illustrator: Terry Denton
Uitgeverij: Condor
ISBN: 9 789492 899392
Prijs: € 12,50

Heb jij al zin om op avontuur te gaan met Wombat en Vos?

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen*

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics