Intussen is de kinderboekenweek alweer een tijdje achter de rug. Van een aantal ouders heb ik al vernomen dat ze hier heel erg blij mee zijn. Al die griezelige verhalen bracht hun kind namelijk meer onrust dan leesplezier. Niet echt fijn, maar gelukkig zijn er ook een hele hoop kinderen die nu helemaal idolaat zijn van enge, griezelige of misschien zelfs wel grappige griezel verhalen. En omdat wij er geen genoeg van kunnen krijgen brengen wij vandaag nog een leuk kinderboek onder de aandacht.

Vlad Vampier

Hij lijkt dan wel op een gewone vampier met zijn vlijmscherpe hoektanden, zijn zwarte klaren en zijn bleke huid, toch is hij anders dan andere vampiers. Vlad Vampier wilt namelijk geen bloed. Hij wilt geen vlees meer en geen spatje bloed meer. Op een avond raapt hij zijn moed bij elkaar en verteld aan de hele familie bij elkaar. Zijn broertjes lachen hem uit, de ander noemt hem een slappeling en weer een ander zegt dat hij het nooit volhoud. En zijn vader? Die wordt kwaad! Een vegetarische vampier… tsss
De dagen en weken strijken voorbij en Vlad houdt het vol. De broertjes stoppen na een paar weken met lachen, zijn ouders heven het op. Ze beseffen dat Vlad het meent. Maar wat moet Vlad dan allemaal eten?

Vlad Vampier wil geen bloed

De moeder van Vlad doorzoekt menig kookboek op zoek naar de lekkerste hapjes. Zo krijgt Vlad heerlijke vegetarische burgers gemaakt van rode bieten. Toch heeft hij een gevoel dat hij iets mist. Dat gevoel wordt sterker als hij zijn broertje ziet die een druppel bloed aan de lip heeft hangen. Zou Vlad dan toch weer bloed gaan drinken en vlees gaan eten of blijft Vlad bij zijn standpunt? Je leest het allemaal in dit leuke boek. Maar wat wellicht nog wel veel leuker is, zijn de verschillende recepten die achter in het boek te vinden zijn. Om te smullen!

Info en waar te koop

Vlad Vampier wil geen bloed is o.a. te koop bij uitgeverij De Eenhoorn en Bol.com
Auteur: Reine De Pelseneer
Illustrator: Richard Verschraagen
ISBN: 9789462912731
Uitgeverij: De Eenhoorn

Lees ook:

* Voor dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics