Vaderdag staat voor de deur en wat is een betere manier om je papa te verrassen dan met een heerlijke BBQ? Gezellig samenzijn met familie, lekker eten en een ontspannen sfeer zijn de perfecte ingrediënten voor een geslaagde dag. 

Kleed de tafel en locatie mooi aan 

Als je een tuin hebt, is dat ideaal om een BBQ te organiseren. Zorg voor voldoende zitplaatsen en een grote tafel in de schaduw om ontspannen te zitten. Heb je thuis geen tuin? Dat is geen probleem, overweeg dan bijvoorbeeld een park met BBQ-faciliteiten. Vergeet niet om van tevoren te reserveren als dat nodig is. Zorg er ten slotte voor dat je de tafel mooi aankleed met een leuk tafelkleed en eventueel ballonnen aan de stoel van je papa. 

Stel een verrassingsmenu samen

Wat is een BBQ zonder heerlijk eten? Stel een menu samen met de favoriete gerechten van je papa. Denk aan een lekkere steak, juicy hamburgers, gegrilde groenten en frisse salades. Je kan ook proberen om een paar nieuwe gerechtjes te testen. Vergeet niet om voldoende drankjes te voorzien. Een flesje prosecco maakt het meteen feestelijk en is ideaal om te klinken op je papa. Vergeet natuurlijk ook geen lekkere frisdrank of maak een frisse limonade. En natuurlijk mag een lekker dessert ook niet ontbreken. 

Voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je BBQ soepel verloopt. Marineer het vlees de avond van tevoren en snijd de groenten alvast. Zo hoef je op de dag zelf minder te doen en kun je gewoon genieten en bij je papa zijn. Zorg ervoor dat je BBQ schoon is en dat je voldoende houtskool of gas hebt. Leg ook alle benodigde BBQ-tools klaar, zoals tangen, borstels en schorten. Een handige tip: maak een checklist zodat je niets vergeet. Ten slotte kan je misschien nog een cadeautje voorzien voor je papa, zoals zijn favoriete fles zoete witte wijn of een leuke fotokader met een foto van jullie erin.

Creëer de juiste sfeer

Wil je je papa echt verrassen? Hang dan wat fleurige slingers op, zet een paar gezellige lampjes en kaarsen op tafel en zorg voor goede muziek. Maak een afspeellijst met de favoriete nummers van je papa of ga voor een mix van relaxte zomerse deuntjes. En waarom niet een paar grappige vaderdag decoraties zoals vaderdag servietten? Het draait allemaal om die kleine details die de dag speciaal maken.

Betrek iedereen bij het koken

Een BBQ is niet alleen eten, maar ook een sociale gebeurtenis. Betrek je familie en vrienden daarom bij het kookproces. Laat iedereen zijn of haar favoriete gerecht meenemen voor een gevarieerde BBQ. Zo heb je een groot aanbod aan gerechten en hoeft niemand de hele tijd achter de BBQ te staan. Zo draagt iedereen z’n steentje bij en wordt het ook nog eens extra gezellig.

Lees ook:

Wat hebben jullie met Vaderdag cadeau gedaan?

Afbeelding van Karolina Grabowska via Pixabay
#ad

Geverifieerd door ExactMetrics