Thuisleven.com
Opvouwbare vergiet, gootsteenvergiet.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Kookbenodigdheden > Veilig en hygiënisch afgieten in een opvouwbare vergiet

Veilig en hygiënisch afgieten in een opvouwbare vergiet

Afgieten van je gekookte aardappelen, pasta of groente is nog niet eerder zo eenvoudig geweest met deze 3 delige opvouwbare vergiet set.

Gootsteen vergiet

We hadden een rechthoekige gootsteenvergiet van roestvrij staal in gebruik. Beide zijden zijn als handvatten uit te trekken zodat de vergiet boven de spoelbak zweeft. Nadeel van deze vergiet was dat er tussen de zeef en de stalen rand allerlei etensresten bleven zitten. Niet goed te reinigen en al helemaal niet hygiënisch dus. Speurend naar een passende oplossing komen we deze 3 delige set met inklapbare vergiet van kunststof tegen.

Inklapbare, opvouwbare vergiet en zeef

Deze set van opvouwbare vergieten is in verschillende samenstellingen, vormen en van verschillende merken verkrijgbaar. Aangezien wij specifiek op zoek zijn naar een gootsteen vergiet komen we uit bij de set van Buxibo.
De zeven en vergiet zijn van kunststof vervaardigd. Het zeef gedeelte is van silicone dat heeft als groot voordeel dat er geen pasta of andijvieblaadjes aan blijven kleven. Het afgegoten voedsel giet je met één beweging en desnoods met één hand weer in de pan terug. Daar kan het afgegoten voedsel nog even doorstomen of in ieder geval nog even warm blijven tot de maaltijd is aangebroken.

Hygiëne

Na gebruik zijn deze keukenbenodigdheden eenvoudig af te spoelen. Er is geen plekje waar het overgebleven voedsel zich kan nestelen. Ze bestaan uit één aaneengesloten stuk op de twee uittrekbare handvaten van de gootsteenvergiet na. Dat is zo gemaakt dat er van bovenaf geen etensresten tussen de handvaten kunnen komen.

Zee van ruimte

Vervolgens kan de gehele set ingeklapt in de vaatwasmachine gedaan worden. Daar nemen ze i.t.t. de ouderwetse vergiet nauwelijks ruimte in, want ze verticaal passen in het bordenrek. Dat scheelt weer in het energiegebruik van de vaatwasmachine. En alles kan weer schoon opgeborgen worden in de keukenkast. Waar de set zoals je zult begrijpen ook weinig kastruimte inneemt. Niet alleen ideaal voor thuis, maar ook om mee te nemen naar de camping.

De opvouwbare vergiet set neemt zeer weinig ruimte in.
De vergiet set neemt zeer weinig kastruimte in.

Productinformatie

Driedelige set inklapbare vergiet;
Materiaal: kunststof, silicone;
Kleur: Groen/grijs;
EAN 8720701731387.

Lees ook:

Hoe giet jij je voedsel af?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics