De knutselpakketten van SES Creative ken ik al wel, toen ik zelf nog een klein meisje was knutselde ik al met deze pakketten. Maar van de knutselpakketten van Totum had ik nog nooit gehoord. Via Facebook kwam ik in aanraking met Totum en met een prijsvraag op de website won ik een knutselpakket. Op een vrijdag las ik op Facebook dat ik gewonnen had en de dinsdag daarna ontving ik het pakket al met de post. In de doos zaten 4 knutselpakketjes, een sleutelhanger, pen, sticker en een leuk kaartje. Ik vond het een ontzettend leuke prijs en kan zo dan ook de knutselpakketten uittesten. Ik was benieuwd. En aangezien mijn dochter ontzettend van knutselen houdt was zo’n pakket heel erg welkom.
In dit blog wil ik alle vier de pakketjes toelichten:

Strijkkralen ~ Iron on Dream Horses

De leeftijdsindicatie van dit pakketje is dan wel 5+, maar ik weet dat mijn dochter van bijna 3 jaar dit al prima kan: een figuurtje leggen met strijkkraaltjes. In het pakketje zit een zakje met meer dan 1.000 strijkkralen, vormenbord paard, strijkpapiertje, stickervel en een gebruiksaanwijzing.
Maar dochter maakt nog geen echte paard met ogen, hoeven, enz. De figuurtjes worden óf eenkleurig (en dan nog het liefst zwart of wit), óf het wordt een bonte verzameling van kleuren. Ze is dan ook nog maar 2 jaar en ik vind dit al knap genoeg. En ze is er uren zoet mee 🙂
Het leuke van dit pakketje is dat er ook nog een stickervelletje bij zit waar je het paardje mee verder kunt versieren nadat je het gestreken hebt.

Magnetica

Dit is een pakketje met de leeftijdsindicatie 4+. Ik zag al in dat ze het niet alleen zou kunnen, maar dat we het wel prima samen zouden kunnen doen. In dit pakket zit een stickervel, transparante 3D-stickers, zelfplakkend magneetfolie, 2 doorzichtige stenen, lijm en een gebruiksaanwijzing.
Dit is genoeg voor 11 magneetjes. Het is de bedoeling dat je een stickertje op een magneetje plakt en daar bovenop weer een het transparant 3D-stickertje. Eigenlijk heel simpel dus. Op 2 ronde magneetjes kun je met lijm een doorzichtige steen plakken voor een nog mooier effect.
Mijn dochter kan prima de stickers van het velletje afhalen. Het moet wel nauwkeurig op elkaar geplakt worden, want eenmaal op elkaar is het er ook niet meer van af te krijgen. Daarom heb ik zelf de sticker op het magneetje geplakt en mijn dochtertje mocht het dan weer goed aanduwen zodat het er stevig op zat ;-). Bij ieder magneetje dat we maakten liep ze een rondje door de huiskamer om te kijken waar het nu allemaal wel op bleef plakken en waar niet, slimmerd 😉
Het nadeel van dit pakketje vind ik dat het best simpel is en dat je er binnen een uurtje mee uit geknutseld bent. Dan heb je wel 11 leuke magneetjes waar heel leuk mee gespeeld kan worden en bovendien ook nog eens leerzaam is, want waar blijft een magneetje nu wel of niet hangen? En waarom dan?

Ketting en armbanden maken ~ Kitty

Met dit pakketje kun je armbanden en kettingen maken. Je kunt met de inhoud ongeveer 2 armbanden en 1 ketting maken. De inhoud van dit pakketje bestaat uit een kattenbel, poezenbedel, elastiek koord, 4 bedelkralen, transparante stickers, stickervel, diverse kralen, rijgnaald, metalen ringetjes en een gebruiksaanwijzing.
De leeftijdsindicatie van dit pakketje is 4+, daarom is het ook iets dat ik samen met mijn dochter heb gedaan en daarbij is het meeste werk toch voor mama geweest. Ze vond het erg leuk om de juiste kralen aan te geven. Voor de kleine kraaltjes is ze nog echt te klein, maar de wat grotere kraaltje kon ze al best aardig zelf aan het touwtje rijgen. Een goede oefening voor haar fijne motoriek dus.
Het thema van dit pakketje is poezen. Er zitten leuke bedeltjes en stickertjes bij met poesjes er op. Erg aansprekend voor de kleine meid. En ondanks dat ze nog niet zo heel veel zelf kan geniet ze ervan om samen met mama te knutselen.

Rock Art ~ stenen beschilderen

De inhoud van dit pakket bestaat uit 3 stenen, glitterlijm, 4 potjes verf, wrijfplaatjes, wrijfstokje, penseel, 3 wiebeloogjes en een gebruiksaanwijzing. Het pakketje ziet er ontzettend leuk uit en het resultaat kan best heel mooi worden. Het lijkt mij ook heel leuk om te doen. Ik twijfel er alleen nog een beetje aan of ik het nu al samen met mijn dochter zal gaan doen of dat ik het nog een poosje in de kast laat liggen totdat ze iets ouder is. Ook van dit pakketje is de leeftijdsindicatie 4+.

Verven vindt ze wel erg leuk en ze is altijd wel iets aan het schilderen, zoals een poes of een walvis, een auto of een fiets. Papa en mama zien het er alleen nog niet in (met fantasie natuurlijk wel 🙂 )
Ze zou best al wel iets kunnen schilderen op deze keien, maar of het precies wordt wat de bedoeling is … En wie wat bewaard heeft nog wat, toch?! Kortom: deze pakketjes zijn superleuk. Ik zou het zelf ook een leuk cadeautje vinden om aan een jarig kindje te geven. Voor een kindje van nog geen 3 jaar is dit echt over het algemeen nog te moeilijk om het alleen te doen, maar we hebben samen van onze knutselmomenten genoten!

Lees ook:

Veel knutselplezier gewenst!

Geverifieerd door ExactMetrics