Thuisleven.com > Kinderen > Totum Unicorns- Plaster set

Totum Unicorns- Plaster set

Als je door de winkel(straat) loopt, zal het je niet ontgaan dat eenhoorns een ware rage zijn. Of het nu mega-grote-roze-pluche knuffels zijn of met bescheidenere kleuren in pantoffel vorm. Ook mokken, pennen, tijdschriften en al het andere wat bedenk-baar is, scoort goed bij het winkelend publiek. Zo ook de Totum Unicorns – Plaster set.

Totum Unicorns – Plaster set

In de verpakking zit alles wat je nodig hebt om de eenhoorn gips te maken. Het enige wat je in huis moet hebben is een mok of bakje waar de mal in kan hangen en wat water. Om precies te zijn 75 ml.
Wat moet je doen om de unicorn te maken?
Mix 100 gram gips met 75ml water tot een glad papje. Giet het geheel daarna in de mal en laat het 3 uur staan. Na die drie uur kun je heel voorzichtig de mal van het gips af trekken. Daarna moet het gipsen beeldje nog 24 uur uitharden. Hierna is het te verven.

Eigenlijk dus heel eenvoudig en makkelijk om te maken. Het enige wat je moet hebben is veel geduld. Weet je dat je kind dat niet heeft dan kun je al een voorbereiden, immers zit er voor 2 keer gips in het zakje.

Wat vinden wij ervan

Toen ik een kind was, was het heel gebruikelijk om met gips-gieten de meest creatieve kunstwerken te maken. Tegenwoordig kent niet elk kind dit begrip. Ik vind het daarom dan ook extra leuk dat het, in combinatie met de aantrekkelijke eenhoorn, onder de aandacht word gebracht.

Wat mij opvalt is dat de inhoud van de doos geheel kloppend is. Zo zit er precies genoeg gips in om 2 eenhoorns van te maken, inclusief de materialen om de eenhoorn mee te verven.
De mal kun je bewaren. Zo kun je, als je de smaak te pakken hebt, bij een winkel nog wat gips halen en er nog meer maken.

Lees ook: Totum Mandala Queens
Lees ook: Knutselen met Totum
Lees ook: Totum knutselpakketten

Miranda

Verloofd met Tom, moeder van Daan, Vera, Tim, Iris en Evi.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zal je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakanties, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

28 reacties