Thuisleven.com

Totum Unicorns- Plaster set

Als je door de winkel(straat) loopt, zal het je niet ontgaan dat eenhoorns een ware rage zijn. Of het nu mega-grote-roze-pluche knuffels zijn of met bescheidenere kleuren in pantoffel vorm. Ook mokken, pennen, tijdschriften en al het andere wat bedenk-baar is, scoort goed bij het winkelend publiek. Zo ook de Totum Unicorns – Plaster set.

Totum Unicorns – Plaster set

In de verpakking zit alles wat je nodig hebt om de eenhoorn gips te maken. Het enige wat je in huis moet hebben is een mok of bakje waar de mal in kan hangen en wat water. Om precies te zijn 75 ml.
Wat moet je doen om de unicorn te maken?
Mix 100 gram gips met 75ml water tot een glad papje. Giet het geheel daarna in de mal en laat het 3 uur staan. Na die drie uur kun je heel voorzichtig de mal van het gips af trekken. Daarna moet het gipsen beeldje nog 24 uur uitharden. Hierna is het te verven.

Eigenlijk dus heel eenvoudig en makkelijk om te maken. Het enige wat je moet hebben is veel geduld. Weet je dat je kind dat niet heeft dan kun je al een voorbereiden, immers zit er voor 2 keer gips in het zakje.

Wat vinden wij ervan

Toen ik een kind was, was het heel gebruikelijk om met gips-gieten de meest creatieve kunstwerken te maken. Tegenwoordig kent niet elk kind dit begrip. Ik vind het daarom dan ook extra leuk dat het, in combinatie met de aantrekkelijke eenhoorn, onder de aandacht word gebracht.

Wat mij opvalt is dat de inhoud van de doos geheel kloppend is. Zo zit er precies genoeg gips in om 2 eenhoorns van te maken, inclusief de materialen om de eenhoorn mee te verven.
De mal kun je bewaren. Zo kun je, als je de smaak te pakken hebt, bij een winkel nog wat gips halen en er nog meer maken.

Lees ook: Totum Mandala Queens
Lees ook: Knutselen met Totum
Lees ook: Totum knutselpakketten

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

29 reacties

 • Ik ben gek van eenhoorns omdat ze alle kleuren van de regenboog zijn. En omdat ze gewoon lief en leuk zijn.

 • Ik ben helemaal gek van eenhoorns Als ik ze zie word ik gewoon heel erg vrolijk. Love it! Ik breng deze gekte over op mijn kleinkinderen haha. Zij vinden het wel gaaf dat oma fan is van eenhoorns net als zijzelf. Een kleindochter heeft alleen bij mij eenhoorn spullen.

 • Ik doe graag mee, heel erg leuk voor mijn dochters.
  Zullen ze prachtig vinden 🙂

  Groetjes Anneliese

 • Mn dochtertje van 3 heeft het de laatste weken constant over; eenhoorn, eenhoorn, eenhoorn. Dus ik denk de we hier wel eventjes zoet mee zijn.

 • Mijn kleindochter van 7 jaar is helemaal gek van eenhoorns omdat ze het een leuk fantasie paardje vindt , Ze heeft veel dingetjes met een eenhoorn er op. Wij houden er al rekening mee als ze jarig is. Het is ook een enorme knutselsmurf, de grootste van de familie. Van wie zou ze dat hebben? Nou niet van mijn dochter, die knutselde nooit, maar ik wel, nu nog!

  Ik volg op Bloglovin en waag weer een kansje.

 • Ik ben helemaal gek op eenhoorns, omdat ik graag zelf een eenhoorn zou willen! Ik spaar alles van eenhoorns en ben daarnaast ook gek op de knutselspulletjes van Totum. Dus ik duim heel hard.

 • Mijn dochter is helemaal gek van eenhoorns omdat haar moeder dat ook is 😉 Ze heeft een eenhoornknuffel en ze zijn echt onafscheidelijk. Wat creativiteit is natuurlijk ook altijd leuk!

 • Onze dochter is helemaal gek van eenhoorns omdat ze helemaal als dierenvriend opgaat in haar fantasie over dit prachtige mysterieuze dier.

 • Mijn dochter is helemaal gek van eenhoorns omdat ze met deze magische dieren al haar fantasierijke verhalen kan beleven! Ze houdt ook erg van knutstelen, dus deze set zou haar erg blij maken.

 • Mijn dochter is helemaal gek van eenhoorns omdat het een soort van magisch paard is en ze is dol op paarden!

 • Ja leuk Rosalynn is dol op eenhoorn en gipsgieten heb ik als kind vaak gedaan alleen helaas heb ik het een keer uitgeleend maar nooit weer terug gekregen daarom doe ik nu graag mee

 • mijn kleindochter is/ben helemaal gek van eenhoorns omdat….ze die super schattig vind

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics