Thuisleven.com
Het GROTE kleine monster
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Het GROTE kleine monster

Het GROTE kleine monster

Er komt een tijd dat kinderen graag de beginnende lezers boeken in de kast laten staan en meer uitdaging willen hebben. Toch zit tussen die beginnende en de rest vaak een grotere kloof. Des te leuker als er dan een boek is die daar precies tussen in zit. Het GROTE kleine monster boek is zo’n boek. Lees snel verder om te ontdekken waarom ik er zo enthousiast over ben.

Het verhaal

Edo mag vandaag met zijn vader op reis. Deze reis is heel anders dan de reisjes die jij gewend bent. Edo mag namelijk met zijn papa gaan jagen! Hij jaagt op allerlei soorten monsters. GROOT en klein. Soms met stekels op hun rug, soms met vuur uit hun neus en soms wel hele enge monsters.
Als de mensen uit het dorp aangeven dat ze bang zijn voor een eng monster, dan komt papa opdagen. Ze vertellen eerst aan papa hoe het monster eruit ziet, dan gaat hij met andere mensen praten over het monster en vervolgens gaat hij op pad. Dit keer mag Edo mee. Zal Edo net zo’n goede monster vanger worden als zijn papa?

Onze mening/ervaring

Het GROTE kleine monsterZoals ik aan het begin van dit artikel vertelde, is dit een boek dat geschikt is voor kinderen die al iets meer kunnen dan alleen maar de startersboekjes, maar nog net niet toe zijn aan de andere boeken. Dat kan zijn omdat er dan ineens te veel tekst staat in een boek, de zinnen te lang zijn of er veel te weinig plaatjes in staan.
Dit leuke boek heeft echter een perfecte balans. Ja er staan pagina’s tussen met veel tekst. Maar juist omdat de zinnen korter zijn en de pagina ernaast rijkelijk geïllustreerd is valt de tekst in het niet. Een zeer prettig boek dus voor de wat gevorderde starter.
Tevens is het een perfect voorleesboek aan kleinere kinderen.

Informatie ‘Het GROTE kleine monster’

Auteur: Pim Lammers
Illustrator: Joris Thys
ISBN: 9789462913516
Leeftijd: 1 – 10 jaar
Uitgeverij: De Eenhoorn

Lees ook:

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we recensie exemplaren ontvangen*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics