Thuisleven.com
Het spel 'Vliegende monsters'.
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Kinderspellen > BS Toys- Vliegende monsters

BS Toys- Vliegende monsters

Via het BS Toys testpanel kreeg ik het spel vliegende monsters opgestuurd. Bij de naam wist ik niet wat ik moest verwachten. Maar als je eenmaal de verpakking ziet weet je gelijk wat de bedoeling is. Vliegende monsters is een variant op het vroegere spel hoedje wip.  Iedereen krijgt een ‘wip’ en  monsters. Dan laat je de monster vliegen door ze op de wip te zetten. En hup daar gaan ze door de lucht. Schiet je jouw monster in het juiste vakje?

Inhoud van het spel

  • 1 rond bord( landingsveld voor de monsters)
  • 16 monsters
  • 4 x een wip
  • een opbergzak ( als je de doos niet wilt gebruiken om het in op te bergen)
  • beschrijving

Hoe start je het spel

Je zorgt dat iedereen rond de tafel zit en legt het bord in het midden. Dan krijgt iedereen een wip en vier monsters in één kleur. Je moet dan het juiste monster in het juiste vakje wippen. Wie het eerste al zijn monsters in het goed vakje heeft wint. Maar kom jouw monster in het middelste vakje dan is dat monstertje af.

Omdat het spel is vanaf 4 jaar kan je ook kiezen om de regel, dat het monster in de goede kleur vakje moet landen loslaten. Anders is het wel heel moeilijk voor de jongste kinderen. En zo duurt het spel ook niet zo lang wat de concentratie te goede komt.

Je kan het alleen spelen, tot maximaal 4 personen.

Het spel 'Vliegende monsters'.

Wat vonden wij ervan?

In kan gelijk wel zeggen dat bij ons aan tafel het er fanatiek aan toe ging! Wij hadden afgesproken dat de monsters in een vakje goed was omdat de jongste meespeelde. Nou wat waren ze fanatiek. Eerst is het even aftasten hoe hard je op de wip moet duwen/slaan. Hij vliegt te hoog, te ver of hij komt niet eens van de wip af. Het leverde hele grappige momenten op. De monsters vlogen naar de overbuurvrouw, tegen de lamp en zelf 1 in een bloempot. Toen iedereen in de gaten had hoe hard er gewipt moest worden ging het goed en hoorde je oeh ahh spannend wie het eerst zijn monster sop het speelveld heeft liggen. Zeker als door een ander er weer 1 per ongeluk uitgewipt wordt.

Omdat het een houten spel is vind ik dat het een duurzaam spel en zal het ook langer meegaan. De monstertjes zijn massief van hout dus die kunnen haast niet kapot. De wipjes zien er stevig uit en zijn netjes afgewerkt en hebben geen splinters. Toch erg belangrijk omdat kinderen veel met hun handen erop/eraan zitten. Na het spelletje ging de kinderen nog los met de monstertjes spelen. Hoeveel kunnen er op elkaar gestapeld worden. Kan ik er een piramide mee bouwen. ook werd er een soort sjoel wedstrijd meegedaan. Welk monster schuift het verste over de tafel? Bij het spel is ook een opbergzak geleverd. Hierin kan je het spel bewaren. Nu moet ik zeggen dat ik het liever in de doos bewaar. Het is een mooie passende doos die netjes in de kast kan.

Lees ook:

Ken je het merk BS Toys al?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics