Selecteer een pagina

Ik heb geen idee meer wanneer en waar ik dit spel nu voor het eerst speelde, maar we vonden het zó leuk … en daarom zette we dit op ons verlanglijstje voor ons huwelijk. En wat een geluk, we kregen het! Helaas is dit niet een spel wat je met z’n tweeën kunt spelen, het blijft dan ook vaak in de kast liggen. En als we zo af en toe eens met vrienden een spel spelen, dan komt toch nog wel eens dit spel uit de kast.

Iguazu

Ik heb het over IGUAZU! Ik had er eerder nog nooit van gehoord. Kent u het? De watervallen van Iguazu! Ze liggen op de grens van Argentinië met Brazilië. Op Wikipedia staat heel veel geschreven over deze watervallen, neem daar zeker eens een kijkje als daar uw interesse ligt! Ik wil in deze blog verder op het spel Iguazu ingaan. Dit spel gaat over een waterval. In dit spel gebruik je ook de doos en de deksel. Deze leg je naast elkaar op tafel en daarbovenop het spelbord. Zo ontstaat er een heuse waterval. Aan de oevers van de rivier liggen allemaal diamanten in verschillende kleuren. Elke speler krijgt 2 kano’s en het spel kan beginnen.

Iguazu- spel van 999-games

Het doel van Iguazu

De spelers gebruiken hun kano’s om edelstenen te vinden en te vervoeren. Met hun peddelkaarten bepalen ze het tempo van hun boten. Tegelijkertijd manipuleren de avonturiers hiermee de stroomsnelheid van de rivier. Als hiervoor een noodweer losbarst, versnelt de stroom dramatisch en moeten de kanovaarders voor hun leven peddelen, om niet in de waterval terecht te komen. De vindplaatsen van de meest waardevolle edelstenen bevinden zich midden in het gevaarlijkste gedeelte van de stroom, vlakbij de waterval. Wie risico’s durft te nemen en een gevoel voor het juiste vaartempo heeft, zal met een rijke buit de aanlegplaats bereiken. Wie als eerst 5 verschillende, 4 gelijke of 7 willekeurige edelstenen aan land brengt, beëindigt het spel als winnaar.

De spelregels van Iguazu

Dit is in een notendop een beschrijving van het spel. Hoe leuk en origineel we het spel ook vinden en hoe mooi en echt het spel er ook uit ziet, het spel heeft best wel lange spelregels. De spelregels heeft 8 pagina’s in A4 formaat. Het spel bestaat uit verschillende fasen met allemaal weer hun eigen kleine regeltjes en uitzonderingen. Dit maakt het spel soms even lastig en moet je kijken hoe het ook alweer zat. Dit komt vooral doordat we het spel niet heel vaak spelen en daardoor maken we de regels ons ook niet helemaal eigen. Het is fijn dat er op YouTube een filmpje staat waarin de spelregels worden uitgelegd. De regels zien werkt bij mij toch altijd beter dan de regels lezen, vooral als het zoveel is.

En met dit minpuntje genoemd te hebben beveel ik dit spel toch heel erg aan. Het spel is ontzettend mooi vorm gegeven. Doordat je een echte waterval maakt door het speelbord op de deksel en doos te leggen is het ook heel origineel. Het is ook best een tactisch spel. Daarnaast kun je je medespelers ook lekker treiteren en is het spannend van begin tot het eind. Zit je eenmaal in het spel en heb je het weer een paar keer gespeeld dan is het eigenlijk ook best makkelijk te spelen en een spel wat je vrij vlot even weg speelt met elkaar. Al met al, een ontzettend leuk familiespel.

Titel: Iguazu
Uitgeverij: 999-games
Aantal speler: 3-5 spelers
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: ongeveer 30 minuten
Iguazu is o.a. online te koop

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics