Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Kinderspellen > Alles aan boord?! van White Goblin

Alles aan boord?! van White Goblin

“Wat gaan we dit weekend doen?” vragen de kinderen op donderdag avond in koor. “Spelletjes” spelen is mijn antwoord en wel te beginnen met het spel ‘Alles aan boord?!’ van White Goblin . En zo begonnen wij dit weekend aan onze spelletjes weekend.

Het spel

Je hebt een reis vol avonturen voor de boeg. Maar eerst moet je je schip vol laden met alles wat je nodig hebt. Heb je alles aan boord? Dan kunnen de trossen los! Degene die goed gepland heeft, zal de meest waardevolle ontdekkingen doen en de grootste gevaren kunnen trotseren om aan het einde als rijkste avonturier thuis te komen. Alles aan boord?! is een spannend familiespel vol avonturen en gevaren.

Spelregels

Voor je begint met spelen maak je een bergje met alle uitrustingstegels, hierom heen leg je in een rondje de avonturen kaarten (hoeveel precies, staat in het spelregelsboekje). Je legt de avonturen kaarten op de kop neer. Elke speler neemt vervolgens een leeg piratenschip. Daarna mogen de avonturen kaarten omgedraaid worden.

Op de avonturen kaarten zie je voorwerpen, goederen en munten staan.
Door middel van de voorwerpen en goederen kun je handel drijven om zo geld te sparen.
Na het omdraaien van de avonturenkaarten is het dan ook zaak om zo goed mogelijk je schip te vullen met de avonturen kaarten zodat je goede handel kunt doen.

Zodra er een schip vol zit met goederen en voorwerpen roept degene “Trossen los”. De avonturen kaarten worden nu omgedraaid en op een stapel gelegd. De overige spelers mogen nu verder om hun boot te vullen. Als je niet meer helemaal precies weet wat er in de boot moet, kun je het beste kijken bij de overige spelers. Boten allemaal gevuld? Dan begint de reis!

Wat vinden wij ervan

Een spel de eerste keer spelen is altijd even lastig. We merken wel meteen op dat je voordeel hebt bij het goed onthouden van de kaartjes. Sterker nog, je kunt het een heel klein beetje vergelijken met memory.

Nadat we het spel een paar keer hebben gespeeld zitten we er echt helemaal in. Het speelt zich lekker vlot en iedereen blijft eigenlijk continu aan de beurt. Leuk ook om de verschillen te zien wat betreft het strategisch nadenken over de handel. Zet de een in op de goederen zo zet de ander in op voorwerpen. Wat verder op valt is dat er steeds weer een ander wint. Dit tot grote vreugde van de kinderen.

Het spel speelt zich lekker makkelijk en vlot weg. Tevens is het van goede kwaliteit en hoef je niet bang te zijn dat de kaartjes meteen kapot raken. Al met al een rijke aanvulling voor een spellenkast!

Ken jij het spel ‘Alles aan boord?!’ al?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics