Selecteer een pagina

De herfst doet zijn intrede en de dagen waarop het zonnetje vol schijnt worden steeds vaker afgewisseld met regen en wind.. Goed weer om lekker binnen spelletjes te doen! Nu zijn mijn kinderen helemaal verzot op spelletjes. En laat het nou zo zijn dat wij een nieuw spel mochten uitproberen! Super leuk dus!

Diverse ziektes

Dokter Prik is het nieuwe razendsnelle en spannende actiespel van Identity Games voor kinderen vanaf zes jaar. Help Dokter Prik met het genezen van alle virussen. En er zijn er nogal wat: Stinkvoetose, Gekkeritus, Boeritus, Constipatus, Zweetmerus, Krampitis, Constipatus, Grijpalitus, Jeukitis en krabbentose.  Alleen de namen al zorgen bij ons voor hilariteit!  Geweldig! In dit ontzettend leuke actiespel ben jij verantwoordelijk voor een  gevaarlijk virus. Zorg dat jij degene bent die de prik uitdeelt om dokter Prik te winnen!

Inhoud van de doos

We maken de het spel open. We zijn een beetje verbaasd over de inhoud. Er zit namelijk niet heel veel in de doos. Geen ingewikkeld speelbord, of pionnetjes. Nee niets van dit alles. Maar wat zit er nu wel in? In de doos zit heel opvallend een mega grote spuit die je met een lachend gezicht aankijkt. De spuit wordt er gelijk uitgehaald en zorgt al gelijk voor gelach en hilariteit. Verder zit er een zakje met 3 elastiekjes (van slap naar sterk) een setje viruskaartjes en een dobbelsteen in. En uiteraard een handleiding. Eens kijken hoe het spel werkt.

Doel van het spel

Het doel van het spel is om zelf een medespeler een prik te geven en te voorkomen dat je er zelf een krijgt. Allereerst gaan we de virus kaarten schudden en die leggen we ondersteboven op tafel. Dan de spuit… Vol spanning kijken de kinderen hoe ik een elastiekje (de slappe) aan de spuit vastmaak volgens de handleiding.

Spelen maar

Dan beginnen we. Mijn dochter is de oudste en mag een virus kaart pakken. Het wordt de Grijpalitus. Onderaan het viruskaartje staat ook nog hand.  Dat is waar je moet prikken om dit virus te behandelen. Dan gaan we gooien met de dobbelsteen. Het virus wisselt heen en weer tussen de kinderen. Grote lol. Ze willen het virus eigenlijk niet hebben maar vinden het stiekem toch ook wel spannend. Ook wordt er regelmatig op de spuit uittrekken zijde van de dobbelsteen gegooid. Dat betekent dat je de spuit een klikje verder uit mag trekken. Doe dit wel heel voorzichtig, je gaat al gauw met 2 klikjes tegelijk als je te hard trekt. Dan nog even een tip tussendoor: als je de spuit na het uittrekken weer op tafel legt: leg hem niet op de zijde van het rode pinnetje: dan klik ie namelijk vanzelf weer in en kan je helemaal opnieuw beginnen…

Tip: als je kinderen het prikken toch een beetje eng vinden: prik eerst eens bij jezelf. Dan kunnen de kinderen zien wat er gebeurd. En geloof me, dan is het ijs gauw gebroken!

De viruskaartjes in het spel

Tweede ronde

Dit is ons de eerste keer gebeurd. Jammer en pech hebben. Maar de tweede ronde ging super goed. Het prikken op de lichaamsdelen was in het begin wat eng. Je weet nooit hoe hard dat elastiekje op je huid komt. Nou bij de slappe voel je naar genoeg niets, doet geen pijn dus.  De sterkste voel je wel wat, maar is wel een extra motivatie om te zorgen dat je niet geprikt hoeft te worden. Wij hebben het maar verder bij de meest slappe, de blauwe, gehouden.

Let op: niet op het gezicht prikken en alleen de elastiekjes gebruiken die bij het spel geleverd zijn.

Wat vinden wij van het spel:

Het is een heel leuk spel! De viruskaartjes zijn echt heel erg leuk. Het spel is leuk, en hoe sneller je de dobbelsteen gooit hoe leuker! De spanning van wie het virus krijgt en wie uiteindelijk mag prikken is geweldig! We spelen het hier bijna iedere dag wel een keer (en we hebben het pas 1 week) en het verveeld niet!Dit is een ideaal spel om even tussen het uit school komen en de tijd om eten te gaan koken in te doen. Duurt niet lang en is echt genieten!

En eerlijk gezegd: er staat vanaf 6 jaar, maar onze jongste van 4 vindt het helemaal super. Hij kan dan wel niet zelf de spuit uittrekken, maar prikken kan hij wel! Hij vindt het net zo leuk als de anderen. Het spel is dus een echte aanrader wat ons betreft.

Informatie

Dokter Prik is vanaf september verkrijgbaar!
Leeftijd: 6+
Speler: 3-8 spelers
Speelduur: 15 minuten
Verkoopadviesprijs: €15,99

Uitgespeeld of meer trek in een ander spel? Bekijk dan eens onze spellen en puzzels categorie op Thuisleven.

Wie prikt als eerst met Dokter Prik?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics