Thuisleven.com
Mick en het monster
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Mick en het monster van Marcus Pfister

Mick en het monster van Marcus Pfister

‘Mick en het monster’ is een nieuw prentenboek van de maker van ‘De mooiste vis van de zee‘. Dit laatste boek vind ik persoonlijk een erg mooi boek en daarom was ik ook erg benieuwd naar Marcus Pfister zijn nieuwste prentenboek.

Het verhaal

Mick is een stadsmuis en gaat voor het eerst bij Zoë de veldmuis op bezoek. Wanneer hij bij haar op bezoek komt is Zoë nog druk bezig met het bakken van de cake. Mick snuffelt zolang buiten even rond. Als Zoë de cake uit de oven heeft gehaald loopt ze naar buiten om Mick te zoeken. Op dat moment komt een geschrokken Mick aangerend ‘i-ik zag een m-m-m-monster‘.

Mick

Onze mening

Wat een spannend verhaal! Mick heeft een monster gezien en Zoë wil er alles over weten. De nieuwsgierigheid van kinderen wordt enorm geprikkeld als Mick het monster gaat beschrijven. Het is groen, heeft een lange staart, harde bonkige poten. Je ziet de kinderen meedenken, welk monster zal hij gezien hebben? De kleurige illustraties laten de vergrootte kenmerken van het monster zien. En stapje voor stapje begint bij de kinderen te dagen wat voor monster Mick heeft gezien.

Naast de spanning zit er ook humor in het verhaal. Ik heb het boek voorgelezen aan mijn kinderen thuis en in mijn klas. Alle kinderen hebben genoten van dit heerlijke, spannende en grappige verhaal. Wil je weten welk monster Mick heeft gezien? Lees dit boek dan komen jullie er vanzelf achter!

Informatie

Mick en het monster
Auteur: Marcus Pfister
Illustraties: Marcus Pfister
Uitgever: De Vier Windstreken
ISBN: 97890511637931

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen*

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

  • Leuk, ik heb deze voorbij zien komen in de nieuwe folders met boeken ons dochter ziet op dit moment overal monsters in

    • Misschien is ze er nog een beetje te jong voor, maar als je kind overal monsters in ziet kun je dit boek ook goed gebruiken. Je kunt dan bespreekbaar maken dat niet alles wat je ziet een monster hoef te zijn en dat je in je verbeelding dingen erger kunt maken. Dankjewel, je brengt mij op een idee!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics