Selecteer een pagina

In de afgelopen tijd heb ik 2 knutselpakketten van Totum gewonnen. Twee heel verschillende knutselpakketten die ik in deze blog nader wil toelichten.

Trolls 2-in-1 creativity set

Linda van Mamaliefde.nl schreef op haar blog over Totum en over de Trolls 2-in1 creativity set. Hier kon je ook meedoen met een winactie en tot mijn grote verrassing won ik dit pakket. Hoewel Elin nog geen idee heeft wat Trolls zijn, is ze wel dol op knutselen en zijn wij fan van Totum. In deze doos zit – zoals de naam al zegt – twee knutselpakketjes in één doos. Het eerste waarmee we aan de slag gingen waren de Rock ’n Roll Trolls. In een eerdere review over Totum Knutselpakketten schreef ik dat we de Rock Art nog een poosje zouden laten liggen totdat Elin wat ouder is. De Rock ’n Roll Trolls is hetzelfde principe als de Rock Art, alleen maak je nu trolls van de stenen. In de doos zitten 3 stenen, die Elin in een mooie kleur ging verven. Een groene, een roze, en ééntje met zilver glitterlijm. Ze kon bijna niet wachten tot de stenen droog waren. Daarna konden we ze pas afmaken. Op elk van de stenen wreven we er een afwrijfplaatje op. Daarna plakten we de troll-haren er met dubbelzijdig plakband op en de stenen trollen zijn af. Het resultaat is zoals je ziet erg leuk geworden. Natuurlijk kon mijn 3-jarig peutertje nog niet alles alleen, en moest ik er wel bij blijven zitten om te helpen, maar ze kon zeker al heel veel wel zelf, zoals bijvoorbeeld de stenen verven. Ik denk dat ik het eerder gewonnen pakketje Totum Rock Art nu best uit de kast kan pakken en dit samen met haar doen.

True Color Light

Het tweede pakket in deze doos is de True Color Light. In de doos zit een doorzichtige ’tekening’ die je heel mooi kunt verven. Het mooi verven bleek op het gladde papier best heel moeilijk te zijn, niet alle kleuren verf leek goed te hechten. Dit ging al beter nadat we de kwast steeds erg goed droog maakten. Nadat de verf droog was zag het er zeker beter uit, maar eigenlijk ik had het toch wel mooier verwacht. Omdat in deze doos 2 doorzichtige tekening zaten heb ik het zelf ook nog geprobeerd om het netter te krijgen, maar helaas … Het in elkaar zetten ging wel heel eenvoudig. En het resultaat is toch ook best leuk geworden. Alleen het jammere was dat het bijgeleverde multicolour waxinelichtje kapot was meegeleverd. Het aan-/uitknopje was naar binnen gevallen en daardoor kregen we ‘m niet aan. Maar thuis genoeg waxinelichtje, alleen helaas geen multicolourvariant.
Mijn conclusie: het knutselen met stenen was echt super! Leuk idee met een leuk resultaat! Een lampje knutselen is een origineel idee, ik had het ook nog nooit eerder gezien en het lampje is ook bruikbaar. Het resultaat van het verven op glad, doorzichtig papier is minder mooi geworden dan op het plaatje van de doos. Dat viel mij tegen. Zou inkleuren met watervaste stiften misschien beter werken?

Construxions

Het tweede wat ik gewonnen had was via de nieuwsbrief van Totum. Ik heb alleen echt geen idee meer met wat voor vraag of opdracht. Maar toch superleuk als je ineens je naam op de fb-pagina van Totum ziet staan :). Omdat Construxions is genomineerd in de leeftijdscategorie 4&5 jaar bij de verkiezing speelgoed van het jaar was mijn verwachting van dit pakket heel hoog. De mening van de jury is: speelgoed om eindeloos mee te bouwen. Leuk dat de onderdelen van zowel plastic als hout zijn gemaakt. Kinderen kunnen volop hun fantasie gebruiken. Prima prijs-kwaliteitverhouding.
Zodra haar vader iets in elkaar gaat zetten of repareren, staat Elin er met haar neus bovenop en wil ze altijd de schroeven aangeven. Al eerder hadden we daarom soortgelijk constructiemateriaal van een ander merk gekocht. Ze kan zeker nog niet zelf een auto of vliegtuig in elkaar zetten, daarvoor heeft ze het inzicht nog niet, maar met eigen fantasie komt ze ook een heel eind.

In de doos zit

9 houten blokjes – 30 plastic pinnen – 7 houten wielen – 7 plastic wielkapjes – 15 plastic constructie-onderdelen – koord – hamer – gebruiksaanwijzing.
Vanmorgen ging ik samen met Elin aan de slag, we pakten samen de doos uit. Van Elin moest ik direct het vliegtuig in elkaar zetten. De gebruikershandleiding was duidelijk en het vliegtuig stond zo in elkaar. Je moet wel echt een hamer gebruiken om de pinnen in het houten blokje te krijgen. En daarbij vroeg ik mij gelijk af of het dan wel weer makkelijk uit elkaar te halen zou zijn. Daarna ging Elin er zelf mee spelen. Met haar rijke fantasie heeft ze van alles gemaakt en was er wel even zoet mee. Vervolgens heb ik nog de andere twee voertuigen uit de handleiding gemaakt. Elin wilde niet meer bouwen, maar nog een poosje met deze voertuigen spelen. Het uit elkaar halen ging soms inderdaad wat moeilijk, zoals ik al dacht. Een tangetje erbij zou nog wel een goed idee zijn geweest.
Sommige onderdelen zijn best klein, dus dat is wel even opletten, wij zijn met één keer spelen al één onderdeel kwijt. Die komt vast nog wel een keer terecht.

Mijn conclusie

Een prima set om lekker mee te bouwen. Elin is 3 jaar en ze kan er zeker zelf al wel wat mee, voor voorbeelden nabouwen is ze echt nog te klein. Dit pakket kost € 13,99. Zoals in het juryrapport al staat; een prima prijs-kwaliteitverhouding, gegarandeerd voor uren speelplezier. Je kunt meerdere sets aanschaffen of op het verlanglijstje zetten voor nog meer bouwplezier!

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics