Thuisleven.com > Er op uit > Landen > Italië > Tip! De trekpleister van Milaan: Duomo Santa Maria Nascente

Tip! De trekpleister van Milaan: Duomo Santa Maria Nascente

Wil je een unieke stedentrip maken? Boek een trip naar Milaan en bezoek de prachtige stad met als hoogtepunt de Duomo Santa Maria Nascente!

Duomo Santa Maria Nascente

Zodra je in het centrum van Milaan bent kunt je er niet omheen: De Duomo Santa Maria Nascente, ook wel bekend als de Kathedraal. Dit meesterwerk van gotische kunst staat op het Domplein in het hart van Milaan en is absoluut een bezoekje waardig.
Niet alleen van de buitenkant is de kerk een imposant bouwwerk, ook van de binnen kant en zelfs erboven op word je getrakteerd op de mooiste schatten, prachtige torentjes en velen beelden.
Tegen betaling kun je de schatten van de kerk bezoeken, deze liggen onder de grond en net iets voor de Kathedraal zelf.
Het zijn de restanten uit de Romeinse tijd, absoluut een bezoekje waardig als je van geschiedenis houdt.
De Kathedraal zelf, lijkt van binnen nog groter dan aan de buitenkant te zien is. Mocht je binnen zijn neem dan plaats op een bankje om alles rustig op je in te laten werken. Zeker als je tickets gekocht hebt bij de Kathedraal zelf, heb je geen tijdslimiet. Beelden, grafmonumenten, een 5 meter hoge romaanse bronzen luchter, een gigantisch Madonna beeld van metaal, brons
en goud en zelfs de marmeren vloer vervelen niet na twee uur.

Het dak op

Zodra je uitgekeken bent in de kerk kun je met de lift of trap, wederom tegen betaling, het dak van De Duomo bezichtigen. Hier word je bij mooi weer getrakteerd op een uitzicht waarbij je zelfs de Alpen ziet liggen. Mocht dat niet het geval zijn dan is Milaan zelf ook een prachtig uitzicht. Maar wat wellicht nog wel veel mooier is zijn de ontelbare beelden, de waterspuwers en de 135 spitsen waarmee de kerk is gekroond.
Deze kerk is daarmee de mooiste kerk die ik in Milaan gezien heb.

Milaan heeft nog een flink aantal andere kerken die allemaal de moeite waard zijn om te bezoeken. Elke kerk heeft zo zijn schatten vanuit het verleden en de meeste kerken zijn zelfs gratis te bezoeken, een enkele kerk vraagt om een gift/donatie (geld vragen als entree van het huis van God mag namelijk niet).
Echter om een kerk binnen te komen dien je te voldoen aan een aantal voorschriften. Zo zijn huisdieren niet toegelaten, mag je geen flitser gebruiken als je foto’s wilt maken én zijn er kledingvoorschriften. Blote schouders, buik, rug en bovenbenen dienen bedekt te worden. Gelukkig is een sjaaltje een handige oplossing. Met een sjaaltje kun je de schouders bedekken of deze om je heup binden zodat de benen tot en met de knieën bedekt zijn. Ook bij kerken waar geen bordjes aanwezig zijn, wordt dit zeer gewaardeerd als je het toepast.

Wist je dat…

– Aan de linkerkant, als je met het gezicht naar de Duomo kijkt, de Galleria Vittorio Emanuelle (Oftewel Het Gouden Vierkant) ligt?
– Je vanaf de Duomo alle kanten op kunt gaan om te shoppen?
– De Duomo maar liefst 157m lang 92m breed is.
– De Duomo de op één na grootste kathedraal is.
– Op 26 mei 1805 Napoleon Bonaparte werd gekroond tot koning van Italië in deze kathedraal?

Lees ook:

Ben jij al eens in Milaan geweest?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics