Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Tijd voor een nieuwe keuken - Thuisleven.com

Eindelijk is het dan zover. De hovenier, die al in april onze achtertuin aan zou komen leggen, is aan het werk geslagen. Gelukkig nog net voor onze welverdiende vakantie kunnen we van het natuurstenen terras en het gras in onze achtertuin gaan genieten. De twee grote klussen die zijn blijven liggen, het vervangen van de keuken en badkamer, kunnen we nu dan langzamerhand op gaan pikken.

Inspiratie voor onze nieuwe keuken

Een originele houten balk markeert de doorgang van de achterkamer naar de keuken. En door een houten boerendeur is onze achtertuin te betreden. We willen in onze ‘nieuwe’ jaren ’30 woning graag de karakteristieke kenmerken behouden. Een landelijke keuken zou hier mooi bij passen vinden we. Ik ben opgegroeid op het platteland en de keuken is altijd een gezellige verzamelplaats geweest. Wat ons nog meer aanspreekt in de landelijke keuken is het gebruik van hout en de ruimte om potjes en kruiden uit te stallen. Wat ons wel beperkt om helemaal los te gaan is de vorm van de ruimte. Alleen de lange muur is volledig te gebruiken. Aan de andere zijwand zit de achterdeur met een keukenraam of is een doorloop richting de leefruimte.

Landelijke keukens

Landelijke keukens zijn onder te verdelen in klassiek of modern. De klassiek landelijke woonkeuken is ruim opgezet, heeft een aanrechtblad van natuursteen. Er is veel oog voor kleine details en het gebruik van houttinten en warme kleuren. De modern landelijk keuken is wat strakker, ook grotendeels van natuurlijke materialen maar met meer ruimte voor moderne apparatuur en details als bijvoorbeeld handgrepen van roestvrijstaal. Bekijk hier verschillende voorbeelden van een modern landelijke keuken.

Gaan we voor een klassiek of een modern landelijk?

Het zal wel uitkomen op een mooie mix van de modern landelijke keuken. Een aanrechtblad van composiet gaat ons wat ver en we willen toch wel wat luxe apparatuur installeren in onze landelijke keuken. De handgrepen van rvs en een grote keukenkraan passen goed bij de deurkrukken van de opgeknapte paneeldeuren.

Gezien de locatie zal het geen donkere keuken worden, eerder een lichtgekleurde landelijke keuken. Door het gebruik van gekleurde wandtegels wordt het een vrolijk geheel. En op de wandplankjes kan ik helemaal los gaan met het ophangen van (houten) keukengerei en het tentoonstellen van specerijen en plantjes. Door de bovenste keukenkastjes van glas te voorzien zal onze verzameling Boerenbont servies ook weer goed tot zijn recht komen. En dan is het vervolgens alleen nog maar een kwestie van ons Bourgondische leven voortzetten, alleen dan nu zowel binnen- als buitenshuis.

Lees ook:

In welk type keuken kook jij het diner?

Geverifieerd door ExactMetrics