Thuisleven.com
Gebruik van een buffetkast of dressoir om ruimte in de woonkamer te creëren.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonkamer > Hoe gebruik je de ruimte in de woonkamer optimaal?

Hoe gebruik je de ruimte in de woonkamer optimaal?

Als je je huis of appartement in gaat richten, dan wil je alle beschikbare ruimte optimaal benutten. Soms kan het echter lastig zijn om de juiste meubels te kiezen. Meubels die niet alleen goed bij je smaak aansluiten, maar die ook perfect passen in de woonkamer en/of eetkamer. Eén van de oplossingen hiervoor kunnen een buffetkast of een dressoir kopen bieden. Door handig gebruik te maken van deze meubelstukken, kan je de living een stijlvolle en ook ruimtelijke uitstraling geven.

Het verschil tussen een dressoir en een buffetkast

Als je een dressoir en een buffetkast vergelijken gaat, is het grootste verschil de afmeting. Dressoirs zijn lager en veelal ook dieper en breder dan een buffetkast. Toch zit er vaak meer opbergruimte in een buffetkast dan in een dressoir. Alleen is het bovenste gedeelte van de inhoud zichtbaar in de buffetkast. Dat houd je tegen om er maar van alles in te proppen. Het dressoir daarentegen is vaak een afgesloten geheel. Al zijn er ook exemplaren met één of meer open vakken. Het is dus aan jou om te bepalen welk meubelstuk het beste bij de woonruimte past.

De buffetkast

Buffetkasten zijn vaak grote meubelstukken die veel ruimte in beslag nemen. Dit kan echter ook een voordeel zijn, aangezien je hierdoor meer spullen kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld aan de bakspullen die je niet dagelijks gebruikt of het servies dat je alleen maar opdekt als je gasten ontvangt bij een speciale gelegenheid. Door het plaatsen van een buffetkast, kan je in de woonkamer of eetkamer meer opbergruimte creëren. Ook is het bovenste gedeelte van de buffetkast vaak ingericht als een soort vitrine. Hierdoor kan je met een paar blikvangers een leuke sfeer in de ruimte bewerkstelligen. Helemaal als je het met een spotje uit kunt lichten.

Het dressoir

Dressoirs zijn lager dan een buffetkast en kunnen daarom ook gemakkelijker in een kleine ruimte worden geplaatst. Ook dit meubelstuk kan je gebruiken om spullen in op te bergen, maar het kan ook dienen als een soort werkblad of vensterbank onder een raam. Als je een dressoir in de woonkamer plaatst, kan je hier gemakkelijk een televisie of een leuk bloemstuk op zetten. Dressoirs zijn er in allerlei verschillende maten dus er is altijd wel een dressoir te vinden dat precies past in de ruimte. En ook nog eens perfect qua vormgeving bij jouw woonstijl aansluit.

Optisch bedrog

Door het dressoir of de dressoirs aan de lange muur in je woonkamer te plaatsen creëer je meer diepte. Wanneer je een dressoir haaks op de lange muur plaatst, dan verdeel je de ruimte in twee afzonderlijke gedeelten. Het dressoir werkt dan als een room divider. Dit zal de living wel kleiner doen lijken dan het in werkelijkheid is. Dat kan veel knusser aanvoelen. Na de keuze van de meubelstukken blijft er dus nog genoeg te kiezen en te schuiven over.

Lees ook:

Hoe heb jij de woonkamer ingericht?

Afbeelding van Eduardo Silva Barbosa via Pixabay 

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Ons huis is ingericht met veel grenen kasten in Landelijke stijl met overal grenen laminaat. Het is warm huiselijk ingericht met een bank en stoelen in een soort klassiek/landelijke stijl. Dat vind ik gezellig

  • Wij hebben een industriele look. Lockerkast tvmeubel. steigerhouten dressoir. 2 kleine salontafeltjes. Aangekleed met wat planten. Rustige industriele look

  • Eigenlijk staat het te vol… ook doordat er nog jonge kinderen zijn, slokt hun speelgoed veel ruimte op. Maar… wel erg knus en gezellig!

  • Nou ja ik ben niet helemaal van de styling maar toen ik vorige week mijn truebike (fiets reality trainer) thuis kreeg, koste het mij geen enkele moeite om wat ruimte te creeëren. Want zeg nou zelf voor je hobby’s moet je thuis wel genoeg ruimte hebben.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics