Selecteer een pagina

Onze woning heeft een huiskamerraam aan de kant waar de zon iedere dag op komt. Dat is zeer behaaglijk in de herfst en winter, want dat zonnetje verwarmt de hele voorzijde van het huis. Voor de hete zomermaanden hangt er gelukkig al zonwering aan de buitenzijde. Dit zonnescherm is van uit de voortuin met een band naar beneden te rollen, volledig manueel. Het systeem is eenvoudig en het werkt zeer effectief. We hebben het zonneschermdoek gereinigd met textiel schoonmaakmiddel. Nu alleen nog iets bedenken voor de vele voorbijgangers.

Voorbijgangers

Wonende tussen de speeltuin en de basisschool komt er iedere dag veel verkeer voor ons huis langs. De brede stoep trekt veel wandelaars, hondenbezitters en spelende kinderen. Eigenlijk zoek ik ook iets waarmee ik de ramen af kan sluiten voor blikken naar binnen maar ondertussen wel volop van het daglicht kan genieten. We wonen niet graag in het donker. Er is een diepe, brede vensterbank met planten en dus ruimte zat voor raamdecoratie. Onder deze vensterbank zit een radiator, dus de raamdecoratie kan op de vensterbank rusten. Ik denk dat ik het al weet, houten jaloezieën komen er perfect voor in aanmerking.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn uitermate geschikt voor gebruik in een jaren ’30 huis. Overdag zijn ze keurig op te trekken of halverwege laten hangen. Wanneer de avond invalt laat ik mijn houten jaloezieën eenvoudig zakken. We hebben huiskamerramen zonder gekke afmetingen. ik verwacht niet dat het inmeten een probleem op zou kunnen opleveren.

Verschillende kleuren

De zwarte houten jaloezieën vind ik te modern voor ons huis. De witte of licht gekleurde houten jaloezieën met een soort linnen band vind ik beter bij onze smaak en meubelen passen. Wanneer ze in de avond gesloten zijn, dan ontstaat een warme sfeer in combinatie met onze lampen. Het enige dat we even moeten doen is onze planten in de vensterbank iets naar voren schuiven. En zo’n jaloezie reiniger kopen. Overigens niet om de voorbijgangers de ogen mee uit te steken….

Lees ook:

Kunnen voorbijgangers bij je naar binnen kijken?

Bron afbeelding: Mijnhoutenjaloezieën.nl

Geverifieerd door ExactMetrics