Thuisleven.com > Buiten > Een diervriendelijke tuinaanleg

Een diervriendelijke tuinaanleg

De laatste tijd zie ik een schokkende trend die behoorlijk doorgevoerd word. Deze schokkende trend is zo ernstig dat het welzijn van niet alleen de dieren, maar ook de mensheid in gevaar komt. Nu zul je je vast afvragen wat deze schokkende trend is. Niet meer en niet minder dan de onderhoudsvrije tuin. Je weet wel die tuin die grotendeels voorzien is van plantenbakken op een mooi, groot terras zodat er geen tot weinig onkruid meer gewied hoeft te worden. Laat staan dat er rondgelopen hoeft te worden met een grasmaaier. Toegegeven het is ideaal maar alles behalve vriendelijk voor de natuur. En die natuur heeft consequenties voor ons allemaal. Tijd dus om daar verandering in te brengen.

Diervriendelijke tuinaanleg

De mensheid claimt een groot deel op van de aarde. Dat is op zich niet erg zolang er maar een balans is. Echter wordt die balans steeds meer verstoord doordat er steeds minder (wilde) natuur over blijft. Tijd om daarom de tuin eens flink op de schop te nemen en de tuin onderhoudsvriendelijk(er) te maken zonder tegels en (minder) plantenbakken. En zodra je gaat beginnen met de tuin inrichten begin dan bij de schutting.

Een schutting

Schutting plaatsen kosten kunnen variëren van €60,00 tot €750,00 per meter exclusief montage en is daarmee een flinke uitgave. Om geen onnodige uitgaven te doen, alsook niet het milieu te belasten met iets wat niet noodzakelijk is, adviseer ik iedereen die een nieuwe schutting wilt, de oude onder de loep te nemen. Is hij echt aan vervanging toe, kies dan voor een schutting waar je de komende jaren mee vooruit kunt en waar je eventueel nog leuke planten tegen aan kunt hangen. Er zijn speciale planten/bloemenbakken van meerdere lagen die in de hoogte werken. Door deze te plaatsen aan een schutting kun je de schutting geheel verbergen onder een mooie bloemenzee, of juist een ideale kruidentuin. Zo bespaar je ruimte maar doe je vooral iets dat goed is voor de natuur. Voor onderhoud hoef je overigens niet bang te zijn, er zijn speciale systemen die het geheel van water voorzien en overwoekeren zal niet snel gaan aangezien de ruimte beperkt is en blijft.

Hebben jullie een diervriendelijke tuinaanleg, of ga je ermee aan de slag?

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

1 reactie