Thuisleven.com
voordelen van het opschonen van Telefoon
Thuisleven.com > Geldzaken > Telefoon opschonen? 5 tips om ruimte vrij te maken op je telefoon.

Telefoon opschonen? 5 tips om ruimte vrij te maken op je telefoon.

Wist je dat media in de achtergrond van je mobiel ook data opslurpen? Dat betekent naast een verhoogd risico op het bijbetalen van je maandbundel, ook vaker je telefoon opladen. De noodzaak van een opgeschoonde telefoon is duidelijk, maar hoe pak je dat aan?

Soms dan heb ik een bui en dan ruim ik alles op. En met alles dan bedoel ik ook alles in huis en ook online. Ik verplaats bijvoorbeeld mijn digitale foto’s in het juiste mapje. Ik verwijder emailberichten en leeg de prullenbak van mijn emailbox. Dankzij Sim only by Simyo kan ik dit doen waar ik mijzelf ook maar bevind. Wist je trouwens dat het opschonen van je telefoon vele voordelen kent?

De voordelen van het opschonen van je telefoon.

Net als een opgeruimd huis is een opgeschoonde telefoon heel erg overzichtelijk. Je vind veel eenvoudiger wat je zoekt en dat scheelt tijd. Naast tijd zijn er ook voordelen met betrekking tot energie en kosten. Hoewel je met een Sim only onbeperkt internet natuurlijk mogelijke kosten buiten je bundel het beste voorkomt. Maar wist je dat die sluipende media in de achtergrond van je mobiel naast de nodige energie ook data opslurpen? Dat betekent dat je na het opschonen van je telefoon minder vaak je telefoon op hoeft te laden en het risico van bijbetalen van je maandfactuur verminderd is. De noodzaak van een opgeschoonde telefoon lijkt mij inmiddels duidelijk. Zo pak je dat aan:

Loop de opgeslagen media na.

De meeste telefoons hebben in het instellingenmenu de mogelijkheid om de opslag te analyseren. Dit omhelst meer dan enkel het nalopen van je galerij. Je zult er opvallend veel PDF- documenten vinden uit een ver verleden. En wat dacht je van je prullenbak zelf. Kiep deze na afloop ook eens om.

Ruim je WhatsApp op.

Wellicht ben je al een groot aantal foto’s van anderen tussen je media tegengekomen. Die slaat je telefoon automatisch op als je dit zo ingesteld hebt. Net als die leuke GIF’s en grappige afbeeldingen. Gelijk een tip voor het nakijken en uitschakelen van deze optie. Dat scheelt veel data opslag en stap gelijk eens uit oude WhatsApp- groepjes. Verwijder gedateerde berichten en gesprekken, dat scheelt enorm in het maken van een back-up door je mobiele telefoon.

Maak gebruik van online diensten.

Je kunt een deel van je data en media ook opslaan in de cloud. Dat scheelt direct al een hoop ruimte op je telefoon. Sommige foto’s wil je toch graag bewaren. Daar kun je dan bij via je fotorol. En bepaalde documenten heb je later nodig om je belastingaangifte te verzorgen.

Loop je apps eens na.

Gebruik je deze apps echt allemaal? Of volstaat het om ze kort voor gebruik opnieuw binnen te halen uit je app store? Niet alleen de apps gebruiken data, er staat vaak ook veel in het cache. Lekker leeggooien en wellicht reageert je telefoon plots sneller.

En dan tenslotte je muziek.

Ik weet het, je kunt en wilt niet zonder muziek. Wist je dat deze bestanden enorm veel geheugen kosten. Je kunt je muziek eenvoudigweg op een geheugenkaart zetten en indien gewenst afspelen. Of beter nog luister naar internetradio of maak gebruik van een streaming dienst. Dan worden de muziekbestanden niet op je telefoon opgeslagen en houd je meer werkgeheugen over.

Lees ook:

Schoon jij je telefoon regelmatig op?

*dit artikel betreft een samenwerking*

Linda Meester

Blogger op TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics