Selecteer een pagina

Dit keer ben ik er eens op tijd bij. Sinds kort is het oude KINK FM weer actief. Niet meer in de ether maar enkel online te beluisteren als KINK. En met podcasts en playlists per genre of decennium.

Radio luisteren.

Ik ben opgegroeid met de radio aan. Overdag stond altijd en overal de radio aan. In mijn herinnering was dat Radio 2 met Frits Spits en Kopspijkers. Ik luisterde iedere vrijdagmiddag met mijn oren aan de radio gekluisterd de Top 40 op mijn kamertje. Ik had een stereomeubel (een stapeltje) en nam de uitzending zelfs op een cassettebandje op. Op de fiets naar de middelbare school luisterde ik naar mijn walkman. En wat heb ik gelachen om Curry, Stenders & van Inkel.

Op mezelf wonen.

Toen ik op mezelf ging wonen verhuisde mijn stapeltje mee. Ik hield van wat ruigere muziek en daar was KINK FM. Urenlang leren met KINK FM aan. Ik laadde mijn batterij weer helemaal op.
Mijn vrienden hielden meer van dance en pop muziek. Ik delfde vaak het onderspit als we uitgingen. De keuze van de discotheek werd immers bepaald door de meerderheid. Tot ik het zat werd en alleen op pad ging. Al snel leerde ik meer en meer gelijkgestemden kennen. Ik ging naar andere uitgaansgelegenheden, zelfs festivals als Dynamo Open Air. Wat een mooie tijd was dat!

Dwars door Nederland.

Mijn woonplaats werd al snel te klein. Stad en land reisde ik (alleen) af met de trein om bands en podia te bezoeken. Groningen (VERA) , Den Haag (Het Paard, De Paap), Amsterdam (de Melkweg, Paradiso) en Hellendoorn ( de Lantaarn). Sommige bestaan nog, maar ik heb later in Eindhoven ook wel eens voor een dichte deur gestaan. En KINK FM hield op met uitzenden.
Ik kreeg verkering, trouwde en we kregen kinderen. Soms luisterde ik nog wel eens een cd van Skunk Anansie, lekker mee schreeuwen. Of van Rammstein of Metallica. De meisjes reageren daar heel positief op en dansen vrolijk mee. Als het even kon en er speelde een band in de buitenlucht, dan namen we de kinderen mee. Naar Hilversum Alive, Bevrijdingspop Flevoland en zelfs een keer naar Dauwpop. Mochten festivals uitgezonden worden op televisie dan zat ik dat tot diep in de nacht te bekijken, bijna nostalgisch.

En dan nu.

Ik was radio FM al bijna zat. Het stoort, het programma staat op herhaling of er wordt teveel gepraat. Steeds veranderde ik van zender. Nu is KINK weer 24 uur per dag (online) te beluisteren. Ik heb gisterenavond voor het eerst digitale radio via mijn telefoon geluisterd, met oordopjes in, die zaten nog in de verpakking. Ondertussen verdiep ik mij in digitaal radio luisteren. Op mijn verlanglijstje staat dus nu een DAB+ radio. Die heeft overal ongestoorde ontvangst, zonder extra internetkosten. Eindelijk heb ik weer de drive om onze dochters mijn muzieksmaak mee te geven. Zoals mijn ouders dat ook hebben gedaan. Ik was de alternatieve muziek bijna uit het oog verloren. Ik heb nog wel een achterstand van een paar jaar in te lopen, maar daar helpt KINK mij vast wel bij. Ze zijn modern en hebben zelfs een bijbehorende KINK app. KINK er is NO ALTER -NATIVE meer nodig. En tot mijn verjaardag luister ik ultra hip online radio via de lichtgevende bluetooth speaker van mijn dochters…

Lees ook:

Wat is jouw muzieksmaak en geef je dat mee?

Beeld: KINK FM

Geverifieerd door ExactMetrics