Ze zeggen wel eens je hebt theeleuten en koffie drinkers. Nou, ik lust het allebei en drink beiden dan ook bijna dagelijks. Voor de koffie gebruik ik de bonen variant en mijn thee drink ik liever los dan uit een zakje. Piramide of gewoon zakje drink ik liever niet thuis en buitenshuis zijn er meestal de gewone zakjes variant te koop. Zoals je op de foto kan zien heb ik een fijn soort thee “ei” waarmee ik de losse thee zijn smaak kan laten afgeven aan het hete water. Maar nog liever zet ik de thee in de theepot, waarin een filter zit waar de losse thee rustig rond kan dwarrelen zonder dat je het bij het drinken in je mond krijgt.

Waarom TEAmwork thee?

Zit er verschil tussen losse thee en thee in piramidezakjes? Bij TEAmwork Tea bestaat dat verschil niet. Je krijgt bij TEAmwork áltijd kwaliteitsthee met hele blaadjes. Bij supermarkt thee heb ik vaak wat gruis dat onderin de theezakjes zit. Dat kom ik in deze thee variant echt niet tegen.

TEAmwork zegt ook dat ik van deze kwaliteitsthee altijd minstens twee koppen kan zetten, met dezelfde theeblaadjes? Zoveel smaak zit erin. Je proeft ’t verschil. Nou, dat ga ik natuurlijk meteen testen. op de foto zie je mijn thee “ei”. Daar had ik dit kopje thee mee gezet en daarna heb ik hem in een pot met heet water gezet. De thee die ik daarvan nog kon trekken was heerlijk. Nu heeft de een graag sterke thee en de ander wat mildere. Maar dit was echt nog een stevige smaak. Nu is de Warm and Spicy ook erg kruidige thee, dat ging dus prima.

Over TEAmwork Tea

Bij TEAmwork Tea kost thee wat het zou móeten kosten, als er niemand uitgebuit wordt en geen natuur en plantages uitgeput raken. De pluksters van TEAmwork TEA verdienen een eerlijk salaris en de plantages zijn biologisch en gifvrij. Thee in de supermarkt is eigenlijk te goedkoop. Je leest het goed: supermarktthee is te koop voor een prijs die zó goedkoop is dat het schade veroorzaakt aan mens en planeet. Je kunt de thee van TEAmwork Tea dan ook vergelijken met de chocolade van Tony Chocolonely.

Zeven heerlijke varianten

TEAmwork heeft zeven verschillende smaken:

  • Gezond Ontspannen; een groene thee met jasmijnknopjes
  • Warm & Spicy; een zwarte thee met kaneel, gember en kardemom
  • Sweet Dreams; een cafeinenvrije infusie met kamille, citroengras en kurkuma
  • Frisse Detox; een groene thee met citroengras, gember en zoethout
  • Zonnige Citrus; een groene thee met madarijn en citrusextract
  • Ceylon Earl Grey; de klassieke zwarte thee met bergamot en korenbloem
  • Funky Fruit; cafeinievrije rooibos infusie met stukjes zomerfruit

Het was wel moeilijk kiezen. Zelf ben ik dol op Jasmijnthee maar omdat die van mij nog niet op was heb ik gekozen voor de Warm & spicy, de groene thee Frisse Detox en de Cafeïnevrije Sweet Dreams. Zo heb ik, hoop ik, de meeste variatie om goed te kunnen proeven.

TEAmwork thee.

Het verschil

Bij TEAmwork hebben ze gekozen voor biologisch afbreekbare theezakjes in pyramide vorm. Dus het kan na je thee momentje gewoon in de groen bak erbij. Ik merk echt een verschil in thee en vooral de volle smaak bij deze thee. Het grote verschil is dat bij de “normale” thee die ik in huis heb hij na een tijdje bitter wordt. De thee van TEAmwork wordt, ook al is hij bijna helemaal koud, niet bitter. Nog een verschil is dat de thee niet al meteen zoet ruikt. Zoals bij veel smaakjes theeën zitten er geen gekke aroma bolletjes in.

Thee abonnement

Bij TEAmwork kan je kiezen voor een eenmalige bestelling of voor een thee abonnement. Dan kan je kiezen voor drie vaste smaken of je bij een, twee of drie smaken laten verassen. In de zakjes losse thee die ik heb gekozen zit 40 gram thee. Per kopje heb je ongeveer 1,5 gram nodig. Dat zijn met drie zakjes dus behoorlijk wat kopjes thee die ik kan opdrinken. Het is een maandelijkse zending, dus ik kan ongeveer 2 en een halve kop thee drinken per dag en dan is al mijn thee op. Maar dat hoeft dus niet, want dan krijg je gewoon door de brieven

Lees ook:

Welke smaak thee drink jij graag?

#eerlijkethee #teamworktea #theeabonnement
* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een proefpakket ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics