Selecteer een pagina

Nederland kent een heel aantal eigenaardige gebruiken. Als je je hele leven in Nederland gewoond en gewerkt hebt, vallen ze vaak niet op. Maar in grote multinational, zoals het bedrijf waar ik voor werk, met 28 verschillende nationaliteiten tussen de 250 mensen die ik mijn directe collega’s mag noemen, komen deze eigenaardigheden vaak aan het daglicht. En met eentje ervan kom ik dagelijks in aanraking. Namelijk onze vergadercultuur. Gemiddeld spendeer ik ca. 60% van mijn tijd in besprekingen, project reviews, functioneringsgesprekken, etc. En bijna alle gesprekken beginnen op dezelfde manier en op dezelfde plek. Bij de koffieautomaat.

Thee

Nu drink ik graag eens een kopje koffie, maar 6-8 koppen alleen al op het werk, dat wordt me soms wat veel van het goede. En naar water overstappen, bevalt me al helemaal niet. Dus stap ik graag na de lunchpauze over op een lekker kopje thee. Maar helaas is de thee uit de automaat al net zo slecht te drinken als de koffie. Dit bracht mijn vriendin op het idee om mij te verrassen met een zakje speciale vanille thee. (Dan hoef ik namelijk ook geen suiker erbij en dat is goed voor de lijn, zegt ze dan). Maar ja wat moet je met een zakje thee zonder een thee-ei? Dus ging ik op zoek naar een leuke gadget hiervoor.

Het pakje

Op de website van Coolgift.nl kom ik gelijk een leuke Yellow-Submarine tegen. Na een prettig contact met een van de medewerkers komt deze tezamen met een ander artikel, naar me toe om te reviewen. Een paar dagen later gaat in de ochtend vroeg de deurbel. Aangezien ik net van een zakenreis terug kwam, en wat last had van een jetlag, opende mijn vriendin de deur en neemt het pakje aan. Maar iets wat op mijn naam staat, zal ze nooit openen (ook al mag ze dat van me gerust). Dit heeft een grappig effect. Want ofschoon ze mijn privacy respecteert, is zo ook ontzettend nieuwsgierig. Dus vloog ze me vrijwel direct na het opstaan in de armen en porde me met het pakje in mijn buik. “Wat is dit?” Vraagt ze ongeduldig. Ik maak het pakketje (dat zo groot is dat ik me afvraag of ik niet iets verkeerds besteld heb) open en tref daarin aan een zwarte koker (met daarin mijn nieuwe stormparaplu. Hier schrijf ik later een review over), een pakje speelkaarten (schijnbaar een extra kadootje van Coolgift! Cool, houd ik van) en het verwachte, kleinere doosje met mijn ludiek nieuw thee-ei. Dat pakje kaarten blijft mooi dicht zitten en gaat mijn reiskoffer in. Altijd handig als je met collega’s onderweg bent. Maar nu draait het om dat andere kleine doosje. Een doosje met daarin de koddige, gele, siliconen“onderTHEEer!”. 

Yellow Submarine – van de Beatles

“Kijk, the Yellow Submarine!”, zei ik tegen mijn enorm nieuwsgierige vriendin, “Je weet wel, van de Beatles. We’re all going in a yellow submarine, yellow submarine, yellow submarine. Cool he?” Nu verandert haar blik van nieuwsgierigheid naar onbegrip. (Ofschoon mijn vriendin niet significant jonger is dan ik, is het wel net voldoende om bekendheid met de Beatles een serieuze deuk te hebben laten oplopen. Stiekem huiver ik soms te denken wat er van deze generatie terecht zal komen, qua muzieksmaak, als ze de Beatles al niet kennen.) “Ja leuk” zegt ze koeltjes. En na enige seconden stilte “…..wat is het eigenlijk?” “Een onderTHEEer!” Zeg ik grinnikend en ik maak het ding open en laat haar zien wat het is door er haar heerlijke vanille thee in te stoppen en prompt een kop thee te zetten. 

Ondertheeër om op een bijzondere manier thee te serveren

Handig in gebruik.

Anyway, het grappige ding is eenvoudig aan de voorkant open te maken. Er gaat genoeg thee in voor verschillende koppen en ik hoef hem dus ook niet steeds leeg te maken en opnieuw te vullen. Erg handig als je meerdere besprekingen hebt. Heet water erbij en hop verse kop thee. En omdat hij van siliconenrubber is, is kapot gaan tijdens vervoer vrijwel onmogelijk. Dus hij is grappig EN functioneel, iets waar ik als man erg van houd. 

Nadelen

Maar ik merkte wel al snel dat er ook nadelen zitten aan deze “Ondertheeër”. Ik heb het begin van heel wat vergaderingen redelijk verstoort met de aanhoudende vragen en opmerkingen over: of ik Beatles fan ben, waar je hem kunt kopen en wat voor een grappig ding het wel niet is. Nou, voor al mijn collega’s (en andere geïnteresseerden) die dit lezen, helaas is deze leuke Ondertheeër niet meer te koop bij Coolgift. Begrijpelijk ook want wie wilt er nou geen Yellow Submarine in zijn of haar thee. Gelukkig zijn er wel vele andere leuke thee eitjes te koop en ik stel dan ook voor om eens een kijkje te nemen in deze categorie. En laat dan wel even weten waar jij de vergaderingen mee hebt verstoort (knipoog).

Lees ook:

Marguerita van Marstyle drinkt liever losse thee uit een Tastea beker, lees haar review.

Hoe drink jij graag je thee?

Geverifieerd door ExactMetrics