Megagadgets Fles Met Thee-ei Tea-infuser

Fles voor losse thee of theezakjes

Ik ben een echte theeleut. Ik drink iedere dag zeker wel een liter thee. Meestal drink ik rooibosthee of sterrenmunt, soms kies ik voor thee met een fruitsmaak. Ik drink ook af en toe koude thee. Niet thee die ik zelf koud heb laten worden (alhoewel dat me wel regelmatig gebeurt ahum…), maar met zo’n zakje dat je waarmee je van koud water thee, ofwel water met een smaakje, maakt. Steeds meer theemerken brengen dit op de markt, het wordt steeds populairder. Een makkelijke manier om dagelijks meer water te drinken. Een fles die geschikt is om zowel warme als koude thee heb ik mogen testen van Megagadgets: de fles met thee-ei/tea-infuser. Als je nog een reden nodig hebt om te kiezen voor een herbruikbare fles dan nodig ik je uit om dit artikel op Thuisleven.com te lezen.

Fles met thee-ei

De fles is gemaakt van stevig glas met een sleeve/huls van hard plastic. Op het glas staat de tekst: Plastic Glass Cup, life is still beautiful. De fles met thee-ei is zwaarder dan ik in eerste instantie had verwacht, maar ik ben dan ook geen glazen flessen gewend. De dop is aan de bovenkant afgewerkt met geborsteld metaal. Dat ziet er mooi en luxueus uit. Bovenin de fles zit een thee zeefje. Dit zeefje kun je er uit halen. De fles heeft een ruime opening, zodat je de fles makkelijk kunt schoonmaken. Aan de onderkant kan de sleeve ook worden geopend. Zo kun je de fles gemakkelijk aan de buitenkant schoonmaken.

Gebruik van de fles met thee-infuser

Thee tea Megagadgets gadgets fles bottle

Perfect voor losse thee

Het gebruik is simpel. Je doet losse thee in het zeefje en schenkt er heet water overheen. Heb je geen losse thee dan kun je ook een theezakje gebruiken. Dit theezakje kun je dan in het zeefje leggen, of, als je een sterkere thee wenst, in de fles hangen/leggen. In het laatste geval kun je het zeefje laten zitten terwijl je drinkt. Als je losse thee gebruikt dan moet je wel zorgen dat de thee niet te fijn is, anders gaat de thee door het zeefje heen.

Wat ik van de fles met thee-ei/thee-infuser vind.

Zelf zou ik de fles een andere naam hebben gegeven. Het is eerder een fles met theezeefje in plaats van thee-ei. Er zit namelijk een zeefje in de fles en geen thee-ei. Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Ik vind deze fles van Megagadgets prettig in gebruik. De opening is wijd genoeg om prettig te drinken. De huls/sleeve is makkelijk vast te pakken. Het glas wordt wel redelijk warm als je kokend water in de fles doet, maar daar heb je dus geen last door het witte plastic. De fles is stevig, ziet er leuk uit en is ook nog eens lek vrij, dus handig voor onderweg. Ik ben erg blij met deze fles en gebruik ‘m iedere dag.

Drink jij wel eens thee?

Geverifieerd door ExactMetrics