Taralli zijn ringvormige Italiaanse snacks, die veel voorkomen in de zuidelijke helft van Italië. Ze worden vaak gegeten op een zonnige en hete middag op de piazza met een spritz terwijl wordt genoten van de dolce vita. De Taralli is een cracker die qua textuur lijkt op een soepstengel, een krakeling of een sushka. Taralli kan zoet of hartig zijn. Zoete taralli worden soms geglazuurd met suiker. Trek gekregen in deze lekkernij? Lees dan snel verder voor het recept echter is het wellicht wel goed om vooraf te weten dat de bereiding een behoorlijke klus is. Je zult zeker 1,5 uur in de keuken staan. Maar dan heb je wel zo’n 100 Taralli’s gemaakt.

lekkere snacks maken

Linksboven: ingrediënten afmeten. Middelste foto boven: alles mengen. Rechts boven: dunne slierten maken en in een kringel leggen. Linksonder: koken. Middelste foto onder: uitlaten lekken. Rechts onderaan: op de bakplaat leggen.

Benodigdheden

  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 200 ml droge witte wijn
  • 10 gram venkelzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • zout
  • olijfolie

in de oven

Bereidingswijze

Meet alle ingrediënten af en meng deze in een kom met je vingertoppen tot zich een deeg vormt. Breng het deeg over op een werkblad en kneed het tot het glad en elastisch is. Wikkel het in plastic folie en laat het 30 minuten rusten.

Neem een stukje deeg ter grootte van een mandarijn, rol het met beide handen heen en weer over het werkvlak tot het een dun rolletje is met een doorsnede van 12 mm. Snijd het rolletje in stukjes van 10 cm en maak er ringetjes van; duw de uiteinden zachtjes op elkaar. Leg de taralli op een bakplaat en dek ze af met een schone theedoek. Herhaal deze stappen tot het deeg op is.

Vul een grote pan met water, voeg zout en een scheutje olijfolie toe en breng het aan de kook. Kook 10 taralli per keer en schep ze zodra ze naar boven komen drijven met een schuimspaan eruit. Laat ze zonder dat ze elkaar raken op een schone theedoek drogen. Bekleed de bakplaat met bakpapier dat je met olie invet, leg de afgekoelde taralli erop en dek ze af met een schone theedoek. Laat ze nog 1 uur drogen.

Verwarm de oven voor tot 180°C. Bestrijk de taralli met olijfolie en bak ze 20 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Bewaar taralli in een luchtdichte trommel om te krokant te houden.

PUIK karaf en glazen

Lekker drankje erbij en ik zeg smakelijk! (de karaf en glazen zijn van PUIK

Welke snack eet jij graag?

* Recept is afkomstig uit het Vegano Cucino Italiano kookboek *

Geverifieerd door ExactMetrics