Suzie Ruzie Explosie.

Na de vraag of wij ook mee doen met de Suzie Ruzie explosie onder de bloggers kunnen we natuurlijk niet achterblijven. Vanzelfsprekend zetten wij deze 2 hartstikke leuke boeken graag in het zonnetje op deze promotiedag.

Suzie Ruzie en de stinkvinger.

Suzie en de Hond vervelen zich nooit.
In dit boek verzint suzie een spelletje. Het heet ‘Raad eens wat je ruikt’. Hond moet een blinddoek om en mag alleen zijn snuffelneus gebruiken. En dan laat Suzie de stinkvinger ruiken. Waar o waar stinkt Suzies vinger naar?

Suzie Ruzie en het schaartje.

Suzie en Hond vervelen zich nooit. 
In dit boek vindt Suzie een schaartje. Een heel bijzonder schaartje. 
Een schaartje met honger. Het knipt graag meisjesharen, en een hapje gordijn, en het lust ook een knipje van de beer.
Heeft het schaartje dan nog steeds honger?
Ja hoor, het lust nog héél veel meer!

Beide boeken gaan over Suzie Ruzie en Hond. De pagina’s zijn stevig waardoor ook kinderen makkelijk de bladzijden om kunnen slaan. Zonder gelijk bang te hoeven zijn voor beschadigingen. De rijmpjes in het boek geven het boek net dat tikje meer om ze met veel plezier uit te lezen. Korte krachtige teksten en geweldige illustraties maken het boek makkelijk leesbaar. Zelfs mijn zoon die in groep 3 zit leest er zelfstandig behoorlijk op los. Door de vele, duidelijke illustraties begrijpt de kleuter precies waar alles over gaat en leest ze na een paar dagen het boek zelfs “zelf” voor.

En verder…

Verrassend is het einde bij Suzie en de stinkvinger, terwijl de kinderen al gelijk “poep” roepen blijkt de geur toch ergens anders vandaan te komen.
Bij Suzie en het schaartje vertellen de kinderen continu “oooo dat mag helemaal niet”, “dat is helemaal niet goed” en “dat is wel heel erg stout”. Als ik vertel dat dat alleen in een boekje kan moeten ze wel lachen.

Informatie.

Suzie Ruzie en het schaartje en de stinkvinger zijn te koop voor €12,95 per boek. Ook is het boek Suzie Ruzie in het diepe verkrijgbaar.

Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Auteur: Jaap Robben en Benjamin Leroy (illustraties)
ISBN Suzie Ruzie en het schaartje: 9789025761646
ISBN Suzie Ruzie en de stinkvinger: 9789025761653

Lees ook:

Als kinderen 15 minuten per dag worden voorgelezen, leren ze 1.000 woorden per jaar

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Geverifieerd door ExactMetrics