Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Toen het oorlog was van Gottmer uitgeverij

Toen het oorlog was van Gottmer uitgeverij

Er zijn al tal van boeken over de oorlog verschenen. Allen even interessant. Toch komen er zo nu en dan nog wat pareltjes bij. Zo heb ik afgelopen maand het boek “Toen het oorlog was” van Gottmer uitgeverij ontvangen ter recensie. Zodra de oudste zoon, geïnteresseerd in de geschiedenis, het pakje open maakte was hij meteen enthousiast.

Toen het oorlog was

Zodra je door dit boek bladert zal je al snel merken dat het boek zeer informatief is ingesteld met illustraties en veel historisch fotomateriaal (soms zelfs in elkaar verweven zoals de cover van het boek). Het boek behandelt niet alleen het internationale verloop van de oorlog, maar beschrijft juist ook alle facetten van de situatie in Nederland.

Vragen als ‘Waarom kon je ’s avonds per ongeluk in een gracht vallen?’, ‘Wat aten mensen als er niks te eten was?’ en ‘Waarom geloofden veel mensen dat Hitler een goede leider was?’ komen aan bod in het 179 pagina’s tellend boek.

Conclusie

De oorlog is geen onderwerp of bezigheid waar we onze plezier uit moeten halen maar juist lering uit moeten trekken. Ik vind het dan ook des te prettiger om boeken in handen te krijgen die kloppen met de waarheid en waar kinderen ook echt iets aan hebben. Wat mij opvalt aan mijn kinderen is dat, zeker bij zware kost, ze het liefst kleien stukken tekst voor hun ogen krijgen die ze goed kunnen lezen. Met het boek “Toen was oorlog was” zit dit wel snor. Het dikke en toch ook wel grote boek staat boordevol informatieve stukjes, die allen zijn verduidelijkt met illustraties en/of historisch fotomateriaal. Zeer goed boek dat ik iedereen die geïnteresseerd is in de oorlog kan aanbevelen.

Informatie

Toen het oorlog was
Auteur: Annemiek de Groot, Liesbeth Rosendaal, Roos Jans en Juul Lelieveld (van Patsboem! educatief).
Illustraties: Irene Goede
ISBN: 9789025771447
Uitgeverij: Gottmer
Leeftijd: vanaf circa 10 jaar, de hoogste klassen in het basisonderwijs maar ook voor de eerste klassen van het voortgezet onderwijs (exact de doelgroep waar een goede uitgave over de Tweede Wereldoorlog in Nederland nog ontbrak).

Op Thuisleven besteden we vaker aandacht aan recensies van Gottmer boeken

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Hier heb ik juist weer mindere berichten over gehoord en heb ‘m dan ook weer van mijn verlanglijst afgehaald. Het is wel een onderwerp waar hier veel interesse voor is en we hebben dan ook al een flink aantal boeken over dit voorwerp voor verschillende leeftijden in huis.

  • Mijn dochter houdt van dit soort boeken.
    Zij leest ze graag.
    Voor 25 euro een mooi verjaardagscadeau voor haar.

  • Interessant boek zeg. Zodra mijn zoon in die leeftijd zullen we er zeker eens naar kijken indien er interesse in is

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics