Thuisleven.com > Dagje Uit & Vakantie > Stressloos op reis gaan met het gezin!

Stressloos op reis gaan met het gezin!

“Wil oma ook nog iets te drinken?” Ken je die televisie reclame over het gezin dat op wintersport gaat? Ze nemen oma mee in de dakkoffer en zijn zo relaxed op reis dat ze vergeten haar iets te drinken te geven bij een tussenstop.

Op reis met het gezin

Met de Kerst zijn we met ons gezin naar een vakantiehuisje geweest. We hebben allemaal een klein rolkoffertje en dan zit de achterbak van onze auto al snel vol. En met drie kontjes op de achterbank is er bij de korte beentjes wel wat ruimte over op de vloer. Voorin zat ik met een sporttas vol zwemkleding tussen mijn benen en een kartonnen doos met diepgevroren boodschappen op schoot. Gelukkig was het niet al te ver rijden.

Extra bagage

We hadden dit keer nog al wat extra bagage mee. Onzer beider families kwamen over met de kerstdagen. Dat betekende extra luchtbedden en slaapzakken mee. En niet te vergeten het gourmetstel, verlengsnoer en voor 10 personen diepgevroren vlees van de slager. Daarnaast nog wat drank, sausjes en diner voor de eerste aankomst dag, want we kwamen pas ver na de werkdag aan op het vakantiepark. Gelukkig voor ons kon oma met mijn zwager meerijden.
Tijdens het inpakken voelde ik al aankomen dat het nog net allemaal in de auto zou passen, dus er kwam een stop op de extra bagage. Iedereen mocht alleen zijn eigen koffertje vullen en er was geen extra ruimte voor gezelschapsspellen. Dat scheelde een hoop knuffels van drie meiden en ook maar twee leesboeken per kind.

Dakdrager

Op het moment dat ik de reclame op televisie zag, bedacht ik mij dat een dakdrager of een dakkoffer wel uitkomst zou bieden. Niet meer voor de afgelopen kerstvakantie, maar wel voor toekomstige vakantietripjes van ons gezin. De enige vraag die mij bezighield was of er wel een dakdrager op onze auto zou passen. Bij www.dakdragerwinkel.nl is het antwoord op mijn vraag erg eenvoudig te vinden. Ik zoek tussen de automerken en herken ons type al aan de foto. Ik hoef niet eens onze type na te vragen aan mijn man. Tot mijn verbazing zijn er voor onze auto al drie verschillende soorten dakdragers te koop om over de dakkoffers maar te zwijgen. Misschien krijgen we zelfs de achterbank nog leeg….?

Kan jij eenvoudig je bagage kwijt?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

4 reacties

  • Wijzelf kunnen nu inmiddels goed alles kwijt aangezien we een station hebben maar m’n zus heeft inderdaad zo’n dakkoffer maar dat is echt ideaal hoor.

  • Wij hebben een station en 3 kids. Mn man vind het niet fijn als de achterbak tot de nok vol is dus we hebben een grote dakkoffer, ideaal. Afgelopen zomer ideaal, toen kon de kinderwagen mee. Weekendje weg hoefde het niet, toen buggy mee is al stuk kleiner en niet zoveel bagage.

    Nette dakdragers en dakkoffer hebben we gekocht via marktplaats. Als je een andere (merk) auto koopt moet je soms toch weer wat anders anders past het niet.

  • Wij hebben ook een dakkoffer. Je kan ook niet meer zonder. Moet vaak nog een fietsje of een buggy mee. Het past echt niet meer alleen in de kofferbak. Dan zouden we wat dingen thuis moeten laten. Het enige nadeel is dat de dakkoffer groot is en de rest van het jaar in de garage in de weg ligt. Voor als je op vakantie gaat is het super.