Thuisleven.com
Thuisleven nieuw logo.
Thuisleven.com > Er op uit > Reizen / onderweg > Vakantiehacks deel 2

Vakantiehacks deel 2

Na Vakantiehacks deel 1 wordt het hoognodig weer eens tijd voor een vervolg. Hoe benut je de vakantietijd optimaal, zonder stress en gedoe? En zoals altijd geldt, vul gerust aan in de reacties!

1 ‘Oude’ kleding, spullen en handdoeken mee

Ik neem altijd de handdoeken en kleding, voornamelijk onderbroeken en sokken, mee waar al gaatjes in zitten of andere slijtage plekken en die nog net één ronde mee kunnen. Die dragen we dan tijdens de vakantie en gooien we daar weg in de juiste container. Zo hebben we minder was bij thuiskomst en ruimte over in de koffers voor leuke souvenirs.
Zo gebruikte ik onze oude koekenpan op het kookstel en gooide deze voor de terugreis weg in Frankrijk.

2 Draai halverwege een was

Tijdens je vakantie een wasje draaien zorgt ervoor dat je de helft minder kleding hoeft in te pakken en dus ook minder hoeft uit te pakken bij thuiskomst. Minder gewicht mee op vakantie is ook beter voor het milieu.

3 Verdeel en heers

Als je gaat vliegen met meerdere personen, pak dan je koffers verdeeld in. Raakt er één koffer kwijt heb je tenminste de andere koffers nog en dus ook kleren voor de eerste dagen.

4 Inpak handigheid

Maak je een rondreis zorg dan dat je de belangrijkste spullen op een makkelijk aan te komen plek hebt in de koffer/rugzak. De kleren pak je in per dag zodat je daar makkelijk aan kunt komen en ze ook makkelijk op kunt bergen. Zo weet je gelijk tijdens het inpakken al of je genoeg bij je hebt.

5 Drinken, voedsel voor de 1e dag

Neem eten en drinken mee voor de eerste dag. Stel je vindt geen supermarkt of de reis duurt allemaal veel langer dan gepland en de winkels zijn dicht. Dan is je lichaam je dankbaar dat je toch iets te eten en drinken bij je hebt. De volgende ochtend vind je vast snel je weg in de buurt.

6 Bezint eer ge begint

Wil je het beste uit je vakantie halen? Pas je dan aan, aan de bevolking/cultuur en heb er ook respect voor. Verdiep je van te voren in de regels en gewoontes van je bestemming middels een reisgids. Zo mag je tegenwoordig niet meer zitten op de Spaanse trappen in Rome, doe je dit dan kun je hier flink voor beboet worden. De Venetianen stellen het niet op prijs als je koffie maakt uit je waterkoker op de Rialtobrug. Er zijn ook heel veel minder bekende regels die je toch graag wilt kennen voor je op reis gaat.

7 Handbagage

Zorg dat er in je handbagage een schoon setje ondergoed, wat velletjes toiletpapier of tissues en je medicatie zit.

8 Leesboeken

Ga je naar een bestemming waar meer Nederlanders komen, laat dan het leesboek dat je uit hebt zwerven. Of ruil je boeken of tijdschriften met je mede-gasten.

Lees ook:

Weet jij nog een handige vakantiehack?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Stripboeken mogen niet ontbreken, de kinderen zijn gek op stripboeken lezen in de vakantie 🙂

    Groetjes Anneliese

  • Blarenpleisters, die mogen bij ons niet ontbreken! Want wat is het een ellende als je op de tweede dag van de vakantie al een flinke blaar op je hiel hebt!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics