Mijn dochters zijn zoals vele kinderen enorm dol op ijs, vooral in de zomer lusten ze er wel pap van. Afgelopen zomer op de camping kon er gemakkelijk 2x per dag een ijsje in. Natuurlijk door de warmte, maar ook omdat ze er lekker van kunnen genieten. Thuis gekomen zat de smaak van de ijsjes er nog steeds in, ik heb dus nog geen yoghurt of vla hoeven kopen als toetje, ze eten de diepvries vol met ijsjes eerst op. We waren dan ook aangenaam verrast dat we de Slushy Magic Pan van Megagadgets  www.megagadgets.nl  mochten reviewen. Een eigen ijsmaker dat is geweldig leuk natuurlijk. De doos werd uitgepakt en alle benodigdheden uitgestald en geïnspecteerd.

In de verpakking zitten:

  • De Magic Pan
  • Een lepel aan een rietje
  • 6 vormen
  • 2 roze spatels

Ik ben met de gebruikershandleiding (in het Engels) begonnen en las al snel dat de pan minimaal 24 uur in de diepvries moet, dus dat hebben we maar eerst gedaan. Verder liep ik tegen wat kleine probleempjes aan. Dat de uitleg in het Engels is geschreven is het probleem niet, maar wat is in godsnaam double cream en molasses. Na wat onderzoek op het internet, blijkt dat double cream meer vet bevat dan gewone slagroom en je dat kan maken door mascarpone toe te voegen aan de slagroom. Het begin van het boodschappen lijstje was klaar. Molasses (melasse is het Nederlands) is een dikke stroop en dat blijkt goed vervangen te kunnen worden door appelstroop, die heb ik gelukkig altijd in huis.

De volgende ingrediënten zijn nodig:

  • Chocomelk of aardbeienmelk
  • Slagroom om zelf te kloppen
  • Mascarpone
  • Melasse (dikke stroop dus)

Nadat de pan ruim een dag in de diepvries heeft gestaan en we de ingrediënten gekocht hebben, zijn we aan het ijs begonnen. Eerst mixten we de slagroom met de mascarpone, daarna wat chocomelk in een maatbeker en de mix van de slagroom erbij geroerd, dit keer gebruikte ik geen melasse. Dit goten we in de pan en met de 2 speciale roze spatels werd de mix geroerd totdat het bevroor. De eerste keer bevroor de helft maar, waarom weet ik niet, de pan was goed bevroren, dus de rest terug gegoten in maatbeker. Als je de verpakking mag geloven moet je met de speciale spatels er ijs rolletjes van kunnen maken, maar ook dat mislukte grandioos. Uiteindelijk wel het ijs verdeeld in kommetjes en dat werd smakelijk opgegeten.

De pan werd terug in de diepvries gezet om het nog een keer te proberen. De tweede keer eigenlijk hetzelfde gedaan behalve ook wat melasse toegevoegd en gewacht met de pan uit de diepvries halen totdat alles echt al klaar was, maar ook de tweede keer lukte het maken van de rolletjes niet en hebben we er uiteindelijk maar een smoothie van gemaakt, want dat kun je maken door de mix met de speciale lepel aan het rietje in de pan te roeren.

De Slushy Magic Pan is te koop bij www.Megagadgets.nl  en kost € 29,95.

Onze mening:

Jammer dat het maken van de rolletjes mislukte, maar toch hebben we plezier gehad in het maken ervan. Het ijs en de smoothie smaakten prima en wellicht gaan we het binnenkort gewoon nog een keer proberen.

Lees ook:

Hebben jullie eventueel een goede tip voor ons?

Geverifieerd door ExactMetrics