Thuisleven.com
Bananenbrood van Koopmans
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Koek en snoep > BAKKEN!….. Bananenbrood van Koopmans

BAKKEN!….. Bananenbrood van Koopmans

Meestal probeer ik alleen boodschappen te doen. Dat is niet alleen een stuk goedkoper maar ook nog eens een stuk efficiënter. Toch lukt dat niet altijd even goed. Zo ook afgelopen weekend en zo zijn we met zijn drietjes boodschappen gaan doen.

Bakmixen

Op zich gaat dat boodschappen doen nog wel goed tot we het gangpad bereiken van bakmixen. Zeker in de winter is dat rek favoriet. Immers zijn ze dan lang niet zoveel buiten te vinden als in de zomermaanden. Uiteraard hebben de meiden veel speelgoed in huis maar als het even kan, staan ze graag met mij in de keuken om te bakken. Vooral cupcakes, cake en koekjes bakken en versieren zijn favoriet. Met grote regelmaat probeer ik die rij in de winkel te skippen, maar afgelopen weekend besloot ik eens de tijd te nemen om samen met de meiden te kijken naar de pakken. Dat loonde zich want mijn oog viel meteen op een nieuw product van Koopmans Bananenbrood. We keken elkaar even aan en met een glimlach verdween het pak in de kar.

Bananenbrood van Koopmans

Tot ik mij ineens besefte dat er natuurlijk wel wat meer ingrediënten voor nodig waren dan alleen het pak zelf. Snel griste ik het pak weer uit de kar en samen bekeken we de voorkant om te zien welke producten er nog nodig voor zijn.

De kar werd omgedraaid en we gingen op zoek naar de:
*             125 gram boter of margarine
*             4 eieren (m)
*             4 bananen
*             Bloem
*             Evt. 115 ongezouten pecan noten of walnoten

Als keukengerei is het volgende nodig (dat nam ik niet mee immers hebben we dat al thuis):

*             Cakevorm 30 cm
*             Mixer met garde

Onze bakervaring

Thuisgekomen heb ik de boodschappen even snel opgeruimd en zijn we meteen aan de slag gegaan, want geduld hebben ze toch niet om te wachten (en stiekem ik ook niet met een nieuw product).

Bananenbrood van Koopmans

De boter was inmiddels al redelijk zacht en we begonnen met deze helemaal zacht te mixen. Daarna voegden we de geprakte bananen, eieren en bak mix toe. Het was de bedoeling dat je stukjes banaan blijft zien, want dat is juist super lekker. Terwijl de oven stond op te warmen, werd de cakevorm ingevet en met bloem bestoven. Daarna deden we de cake mix in de cakevorm en kon de oven ons werk overnemen. Tijdens het bakken al konden we genieten van de geur van de bananen en kaneel. En na ruim een uur was hij eindelijk klaar. We controleerden even met een saté prikker of het bananenbrood echt gaar was en dat bleek gelukkig het geval te zijn. Van al dat boodschappen doen, bakken en geur in huis krijg je immers toch wel honger. Het resultaat mocht er zeker zijn. Hij zag er in ieder geval super goed uit.

Wij hebben ervoor gekozen geen noten toe te voegen. Dit zou je natuurlijk wel kunnen doen. Overigens zijn er nog meer variaties te maken met het bananenbrood. Kijk maar eens op Bakken.nl

Proeven

Samen hebben we na het afkoelen een stukje geproefd en hij was heerlijk. Toen mijn ouders hiervan hoorden wisten ze niet hoe snel ze onze kant op moesten komen om ook even te komen proeven. Dat was zo’n succes dat het brood sneller op was dan wij hem konden bakken.

Het is dus zeker voor herhaling vatbaar!

Lees ook:

Bak jij wel eens iets nieuws?

Bianca

Moeder van 2 meiden en werkzaam in de thuiszorg

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics