Selecteer een pagina

Soms wil ik de kinderen wel eens verwennen met wat lekkers. Meestal krijgen ze hier in huis dan iets met chocolade, want daar zijn ze dol op. Maar af en toe vind ik dat er best een snoepje gegeten mag worden. Bijvoorbeeld in de vakantie of tijdens een dagje weg. Maar ik wil ook geen stuiterkinderen door het vele suiker dat erin zit. Nu heeft Haribo iets uitgebracht waar ik wel blij van word. Snoepjes met 30% minder suiker en dat is best wat.

Haribo Fruitilicious -30% suiker

In het zakje Fruitilicious zitten zes verschillende snoepjes. Een sinaasappeltje, framboosje, aardbeitje, ananasje een appeltje en een citroentje.
Natuurlijk heb ik die allemaal meteen geproefd. De snoepjes zijn lekker fruitig wat de naam al zegt. Ook zit er bij het citroentje ook echt een fijn zuurtje in. Dat is meteen mijn favoriet. Ik denk dat de kinderen voor de rode snoepjes gaan, de framboos en de aardbei. De enige die ik wat vond tegenvallen is de ananas. Ik kan er niet echt de ananas smaak uithalen, welke smaak het dan wel is? Het lijkt een beetje op de appel smaak vind ik.

In een zakje zit 220 gram, dat zijn 8 porties zegt Haribo.  Ongeveer 6 snoepjes staat aangegeven op de verpakking. Per 100 gram zit er 33 gram suiker in. Als je bijvoorbeeld de aardbeien snoepjes neemt van de Haribo, daar zit per 100 gram maar liefst 77 gram suiker in, dan ben je met deze fruitmix inderdaad veel minder suiker aan het snoepen. Dat merk je overigens niet in smaak. Ik was dan ook benieuwd welke suiker vervanger er gebruikt wordt. Dat staat netjes op de achterzijde van de verpakking vermeld.  Ze gebruiken sorbitol stroop, sorbitol wordt bereid uit glucose (druivensuiker).  Dus daar ben ik wel blij mee want ik wil geen eten met aspartaam of Acesulfaam K in huis.

Oordeel van de kinderen over Haribo Fruitilicious

Ik vind ze allemaal lekker zegt mijn dochter. Maar de citroen daar waagt ze zich niet aan. Dat is dan weer mijn geluk. Mijn zoon is na school bij een vriendje gaan spelen dus die kan nog niet testen, maar bij hem vallen ze vast ook in de smaak.

Haribo fruitilicious is vanaf nu te koop bij onder andere Albert Heijn voor €1,45 voor een zakje van 220gram.

Lees ook:

Wat geef jij je kinderen als ze je ze eens wilt verwennen?

Geverifieerd door ExactMetrics