Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Nagerecht > Oppo ijs, gezond alternatief voor roomijs?

Oppo ijs, gezond alternatief voor roomijs?

Terwijl ik deze review schrijf is de zon volop aanwezig en zit ik lekker aan de keukentafel met een kop thee. Dat de klok al op winterstand staat, daar wil ik helemaal niet aan denken. Dus dacht ik aan het ijs dat ik nog in de diepvries heb liggen wat claimt gezond te zijn. Oppo ijs, sinds een jaar ligt het in het vriesvak bij de AH en natuurlijk wilde ik die wel eens testen.

Oppo ijs het verhaal

In 2011 gingen de broers Charlie en Harry naar Brazilië waar ze een record wilde vestigen om met vliegerpower de langste afstand te overbruggen. Onderweg was soms het eten op en moesten ze langs de kust op zoek naar voedsel. Ze aten fruit en kokosnoten en vonden de smaken fantastisch. Hun idee om lekker te kunnen eten en toch gezond was ontstaan. Eenmaal terug thuis dook Charlie voor twee jaar de keuken in en Oppo ijs was geboren. In 2014 kon het naar de winkel om iedereen te laten genieten van gezond ijs. In 2017 kwam de nieuwe smaak Chocolade hazelnoot op de markt en kwam Oppo naar Nederland toe. Oppo wordt bereidt uit weidemelk, room en steviablad en kokosmelk als zoetstof. 

Onze ervaring met Oppo

Ik had drie tubs met ijs gehaald in de winkel om te proberen. De eerste die we aanbraken was de Colombian Chocolate and Hazelnuts. Als hij uit de vriezer komt is hij wel erg hard, maar als ik hem even laat staan en in bakjes doe dan wordt hij al meer schepbaar. De chocolade smaak is erg lekker en eigenlijk ben ik blij verrast. Alleen de hazelnoten die er door zitten zijn niet lekker knapperig maar wat rubberig. Qua zoetheid zit het wel goed. Zo ook met de Salted caramel, die is wel meteen goed schepbaar. Heeft een echte karamel smaak en het zout proef je ook echt. Dat had van mij wat minder mogen zijn. Maar dat komt waarschijnlijk door de Lucuma!

Lucuma, een peruaanse vrucht met een gezouten karamelsmaak van zichzelf. Helemaal natuurlijk.  De Choc Chip Cookie Dough, (heet volgens mijn nu gewoon Cookie Dough)  is ook erg hard en moet ik even laten staan om goed te kunnen proeven. Er zitten zoals bij bijvoorbeeld Ben en Jerry’s ook echt kleine stukjes cookie dough in. We gaan regelmatig met de kinderen een bolletje ijs halen, maar meestal eet ik dan niet mee. Ik neem dan een cappucino want dat bevat geen suiker. Maar met dit ijs kan ik thuis wel een goede bol nemen.

Conclusie

Afgelopen jaar zijn er wel meer calorie arme ijssoorten op de markt gekomen. Oppo heeft dus flink wat concurrentie gekregen. Daarom komen ze ook met nieuwe smaken, Speculoos Crunch en Raspberry & Vanilla. Op de site van Oppo zelf zie ik ook nog de Mint Chocolate en een Nipple raspberry variant. Er komt dus meer om uit te kiezen. Oppo bevat ongeveer 1/3 aan suiker dan hun gewone roomijs concurrenten en ze hebben gewoon heel goed en lekker ijs gemaakt. Per bolletje eet je ongeveer 40 calorieën en een tub gevat 380 calorieën gemiddeld. Dus mocht je een keer met een tub ijs op de bank willen ploffen dan kan ik deze tubs zeker aanraden. Guiltless pleasure zou ik het niet noemen, maar als we dan toch eens willen zondigen dan lekker en met veel minder suiker. Want dat mag soms best! Ook proberen? Oppo is te koop bij onder andere AH voor €4,99 per tub a 500ml.

Lees ook:

Wat is jouw guilty pleasure?

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

  • Ik heb net de Oppo ” magnum” gegeten en wat is dit lekker !!! Heel blij mee dat ik ook weer eens even ” gewoon” mee kan doen !

  • Ijs is werkelijk niet te eten. Slechtste ijs ooit geproefd. Structuur is er al helemaal niet. Valt geheel uit elkaar. Prijs valt alleen wel in de buitencategorie.
    Ben & jerry is al matig ijs maar bij dit vergelijken vele malen beter.

  • Caloriearm ijs, daar zat ik op te wachten.
    Eindelijk zonder wroeging ijs eten, dat is fijn voor de lijn.
    Bedankt voor de tip!!!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics