Selecteer een pagina

Ik ben gek op chocolade. Mmm, heerlijk vind ik dat. Wat is er nu lekkerder om bij een kop koffie op kopje thee een lekker stukje chocolade te nemen. En als het dan ook nog eens gezonde chocolade is, dan is dat helemaal mooi meegenomen toch?!

Greensweet Stevia

Greensweet Stevia kreeg veel vraag naar chocolade zonder suiker, gezoet met stevia. Daarom zocht Greensweet Stevia een samenwerking op met een ervaren chocolatier en ontwikkelde een Belgische chocolade zonder suiker, gezoet met stevia. Met deze chocolade kun je dus verantwoord genieten van een lekker stuk chocolade, zonder dat je hoeft te letten op suikers, dieet, je gezondheid of op je lijn.
En de smaak? Deze Greensweet chocolade smaak net zo als chocolade die je in de supermarkt koopt en heeft absoluut niet de bittere nasmaak die bekend is van stevia.

Recept greensweet Stevia chocoladetruffels

Met deze chocolade maakte ik chocoladetruffels. En die waren zó lekker. Ik deel het recept met u! En dan de verleiding weerstaan om ze niet allemaal tegelijk op te eten en vooral als je weet dat ze van verantwoorde, suikervrije chocolade gemaakt zijn 😉

Ingrediënten (voor ongeveer 20 stuks):
2 reepjes Greensweet Stevia chocolade puur à 80 gram
80 ml slagroom
30 gram boter
Cacaopoeder of kokos

Bereiding

1. Verwarm de slagroom met de boter tot het net niet kookt.
2. Voeg hier het reepje chocolade aan toe en roer het door tot de chocolade gesmolten is.
3. Schep het geheel in een kom en laat het minstens een uur opstijven in de koelkast.
4. Daarna klop je deze ganache luchtig met een mixer.
5. Maak met 2 lepels kleine balletjes (ze hoeven niet mooi rond te zijn) en leg het op een bakpapier.
6. Laat de balletjes een uurtje aanvriezen.
7. Rol nu de balletjes door de cacaopoeder of door de kokos.

Een reep Greensweet Stevia chocolade puur à 80 gram is te verkrijgen in de webwinkel. Er zijn nog vijf soorten chocolade verkrijgbaar.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics