Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Ingrediënten > Sweet Intens stevia, intens zoet zonder calorieën

Sweet Intens stevia, intens zoet zonder calorieën

Als diabeet ben ik voortdurend op zoek naar voedingsmiddelen die beter zijn voor mijn gezondheid. Ook omdat ik al van een glas water lijk aan te komen en ik toch van zoet hou. Producten met Stevia staan daarom hoog op mijn favoriete vervanger van suiker. Door de toch vaak rare, zurige bijsmaak, kun je suiker niet volledig vervangen door Stevia, hooguit de helft. Dat wil zeggen, totdat ik de producten van Greensweet-stevia.nl ontdekte.

Greensweet-stevia

De eigenaresse van de site Greensweet-stevia kwam, tijdens een vakantie in Amerika, vloeibare Stevia tegen. Na een gesprek met de verkoopster werd ze enthousiast over alle voordelen en eenmaal thuis deed ze verder onderzoek naar Stevia. Ze vond een betrouwbare leverancier, voor de zuiverste Stevia. Ze verkocht haar producten eerst aan winkels en afslankstudio’s in de buurt. Nu, een paar jaar later, worden de Greensweet producten in ruim 500 winkels in Nederland en België verkocht. Het assortiment inmiddels uitgebreid van vloeibare Stevia en tafelzoetjes tot geleisuiker, stroop, kristal suikers en poeders en zelfs Belgische chocolade. Van die chocolade heeft mijn collega de lekkerste chocolade truffels gemaakt. Het recept hiervan vind je op Thuisleven.com.

Ik heb van Greensweet verschillende producten ontvangen om te testen en reviewen. Een daarvan is Sweet Intens.

Greensweet Sweet Intense

Sweet Intense is een poeder van Greensweet, op basis van Stevia (Steviolglycosiden). Het poeder in een potje van 50 gram en komt qua zoetkracht overeen met 5 tot 7,5 kilo!! suiker. Je leest het goed; dit poeder is ongeveer 150 keer zo zoet als suiker.  In het potje zit een maatlepeltje. Een afgestreken maatschepje (1 gram) vervangt ongeveer 150 gram suiker.

Wat ik vind van Sweet Intense van Greensweet

Het potje wordt, naast een deksel, ook afgesloten met een soort dop. Dat vind ik niet zo handig. Toen ik de dop er afhaalde ‘sneeuwde’ het Stevia Sweet Intens. Het zat echt overal. Mijn trui en haar waren daarna lekker zoet overigens ;). Dat vind ik wel een verbeterpuntje, want het is wel zonde van de verspilde Stevia. Ik heb de Sweet Intens gebruikt in mijn koffie, een heel klein beetje (een mespuntje). De smaak is niet hetzelfde als gewone suiker of andere suikervervangers, logisch natuurlijk, maar er is gelukkig geen nare/zure bijsmaak. Sweet Intens is gewoon lekker zoet en is ook prima te gebruiken in recepten als vervanger van suiker. Op Greensweet-stevia.nl staan een groot aantal recepten, handig per Greensweet product gesorteerd. Het recept van Cheesecake in a Jar ga ik zeker snel proberen.

Lees ook:

Let jij op je suiker inname?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Ik doe ook Stevia zoetjes in mijn thee en koffie.
    Het is een natuurlijk product, dus altijd beter dan al de andere zoetjes.
    Green sweet ken ik niet en vloeibare stevia heb ik ook nog niet gezien.

    Hoop met deze zoetstof wat minder suiker binnen te krijgen, beter voor de lijn, toch!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics