Selecteer een pagina

Er zijn wel eens van die dagen dat ik het heerlijk vind om te kokkerellen en wat uit te proberen. Zo ook gisteren, nadat ik in huis wat gerommeld had, ben ik eens online gaan neuzen voor een leuk en lekker recept, zo viel mijn oog op fudge. Mijn dochter wordt binnenkort 7 jaar en naast de gebruikelijke taart wil ik ook graag eens wat anders op tafel zetten, maar daarvoor moet de fudge wel eerst uitgeprobeerd worden. Dus ben ik naar de winkel gefietst om de ingrediënten te kopen.

Wat heb je ervoor nodig:

400 gram chocolade (welke smaak mag je helemaal zelf weten).
1 blikje gecondenseerde melk.
Klontje boter.
Theelepel vanille-extract of zakje vanillesuiker of 2 eetlepels poedersuiker.

Fudge uit de slow cooker: 

Pas geleden heb ik mezelf een slow cooker cadeau gedaan en kon hem voor dit recept mooi eens gaan uittesten en heb al deze ingrediënten in de slow cooker gedaan, een uur op high gezet (tussendoor een paar keer door geroerd) en het was klaar. Alles kan eigenlijk bij fudge, er kunnen bijvoorbeeld noten, oreo’s, smarties, amaretto doorheen. Ik heb 1 gedeelte gewoon gelaten en 1 gedeelte wat gemengde noten doorheen gedaan. Daarna bakpapier op een schaal (of 2 schalen in mijn geval) plat smeren (maak de fudge zo dik als je zelf wilt) en de koeling in en de dag erna heb je heerlijke fudge. Mijn ouders en broer hebben het vanochtend uitgeprobeerd en vonden het overheerlijk.

Nu besef ik me dat niet iedereen een slow cooker heeft, dus heb ik voor jullie opgezocht hoe je fudge kan maken zonder slow cooker.

Fudge zonder slow cooker:

Doe de ingrediënten in een schaal, gebruik hiervoor een schaal die in de magnetron kan en groot genoeg is. Smelt het geheel in de magnetron, doe dit met intervallen van 20 seconden en roer steeds even door. Ga hiermee door totdat de chocolade helemaal is gesmolten. Giet als je klaar bent het geheel in een met bakpapier beklede schaal. Of voeg eerst nog wat ingrediënten toe die je er aan toe wilt voegen en laat het geheel afkoelen en uitharden.

Mijn mening:

Het is een heel gemakkelijk recept, de ingrediënten niet te duur en het smaakt heerlijk, voor de verjaardag van mijn dochter ga ik iets proberen met smarties om er wat kleur aan te geven.

Welke variaties gaan jullie uitproberen?

Geverifieerd door ExactMetrics