Chantal~ Je herkent het vast wel. Je gaat lekker met het hele gezin op vakantie. Maar je bent altijd beperkt in wat je mee kunt nemen als bagage. Voor mij wordt dit jaar onze 2e familievakantie. Net als vorig jaar gaan wij met de auto. En natuurlijk nemen wij onze trouwe viervoeter ook dit jaar weer mee. Maar met zo’n grote hond in de kofferbak kun je de rest van de kofferbak al niet meer gebruiken voor bagage. Op de achterbank zit onze kleine meid in haar autostoel dus ook de achterbank is maar voor een deel te gebruiken voor de bagage. Afgelopen jaar hebben wij dan ook een dakkoffer gekocht. Gelukkig hebben wij een garage dus hebben wij ook de ruimte om de dakkoffer op te bergen. Dakkoffers zijn natuurlijk ook te huur. Dit is erg fijn voor mensen die zelf geen ruimte hebben om deze thuis op te slaan. Maar als je zelf de ruimte hebt kun je hem toch beter zelf aanschaffen, want met maar liefst 2 vakanties dan heb je het geld er al uit ten opzichte van huren. Ondanks dat we de dakkoffer mee hadden was het toch nog passen en meten, want vorig jaar moest de kinderwagen ook nog mee. Onze kleine meid was toen namelijk pas 3,5 maand. Dit jaar kunnen we gelukkig een buggy meenemen wat dus al heel wat scheelt in ruimte ten opzichte van een kinderwagen.

We hebben afgelopen jaar dus creatief moeten zijn met het inpakken van de bagage en de auto om toch alles mee te kunnen nemen wat we nodig hadden. Wij delen daarom graag onze slimme trucjes met jullie.

Wasmachine

Tijdens onze zoektocht naar een huisje hebben wij gekeken of we een huisje konden vinden met een wasmachine. Dit scheelde erg veel kleding en handdoeken meenemen. Dit was vooral erg fijn met een baby. Tijdens de vakantie waren we hier ook echt super blij mee, want de tandjes van mijn dochtertje begonnen door te komen en elke moeder onder ons weet wat dat betekent. Spuitluiers..! Heel veel was die je vooral zo snel mogelijk moet zien te wassen om de vlekken eruit te kunnen krijgen. Doordat we een wasmachine tot onze beschikking hadden hoefden we minder handdoeken en minder kleding mee te nemen. En natuurlijk ga je daar niet elke dag wassen want je hebt immers vakantie. Maar een wasje halverwege de vakantie kan al zoveel bagage schelen. Een ander fin voordeel is dan ook dat als je thuiskomt van de vakantie je ook een minder grote berg was hebt. En dat is wel weer erg fijn thuiskomen.

Vacuümzakken

Ik denk dat bijna iedereen hier al wel eens van gehoord heeft. Maar toch zijn er weinig mensen die er daadwerkelijk gebruik van maken. Toch bied het een hele uitkomst. Want je laat van bijvoorbeeld kleren het volume zo sterk verminderen. Ze zijn te koop in allerlei maten. Dus of je nu je kleren, badlakens of zelfs je hoofdkussen mee wilt nemen. Je krijgt ze allemaal klein met deze geweldige vacuümzakken. Ik neem wel altijd de zakken die je zonder stofzuiger vacuüm kunt krijgen. Deze hoef je dan alleen maar op te rollen om de lucht eruit te krijgen. Ze zijn trouwens niet alleen handig voor tijdens de vakantie. Ik gebruik ze thuis ook om de babykleding die niet meer past op zolder op te bergen. Maar ook mijn voedingskussen, reserve hoofdkussens en dergelijke. Het ligt dan ook nog eens stofvrij weg. Tijdens mijn vakantie naar Australië heb ik erg veel plezier gehad van deze zakken. In de Outback heb je namelijk te maken met oranje stof. Zonder de vacuümzakken in mijn bagage had alles onder dit stof gezeten. Niet fijn als je een paar dagen later in de bewoonde wereld komt tijdens je bezoek aan die prachtige wereldsteden. Je wilt daar dan weer lekker schoon voor de dag komen en dan helpt het niet mee als al je schone kleding al vol oranje stof zit.

Wergwerp- spullen

Tijdens mijn vakantie naar Australië heb ik veel wergwerp- kleding meegenomen. Vooral voor de dagen dat ik in de Outback zat. Alle kleren die vol met dat oranje stof zaten heb ik lekker weggegooid nadat ik ze gedragen had. Het waren kleren die niet meer zo favoriet waren. Doordat ik deze daar fijn heb achtergelaten had ik voor de terugweg genoeg ruimte over om souvenirs mee terug te kunnen nemen. Als wij in een huisje zitten in Nederland nemen wij ook altijd theedoeken mee die bijna versleten zijn. Deze gooien wij dan ook altijd weer weg voordat we naar huis gaan. Het scheelt weer bagage mee terug nemen en het is ook weer fijn om je berg was bij thuiskomst weer te beperken.

Reishanddoeken

Er zijn speciale kleine reishanddoeken te koop die erg veel vocht opnemen. Tijdens mijn reis naar Australië was ik erg beperkt wat ik mee kon nemen voor 4 weken rondtrekken. Het is dan ook erg fijn als je meer dan 1 handdoek mee kunt nemen omdat je in de Outback niet overal wasjes kan draaien. Niet omdat ze geen wasmachine bij de accommodatie hebben, maar meer omdat je van plek naar plek reist. Ik heb mijn wasjes gedraaid als ik 2 dagen op dezelfde plek bleef anders moest je de natte was gaan vervoeren. En daar gaat het dan ook niet bepaald frisser van ruiken. Ik zelf heb dus erg veel gehad aan deze reishanddoeken. Ik gebruik ze nu ook tijdens autovakanties omdat het echt ontzettend veel ruimte scheelt. Een fijne bijkomstigheid is dat ze lekker zacht zijn. Op de afbeelding is te zien hoe klein de handdoek is doordat ik er voor jullie een klein flesje Zwitsal langs heb gelegd.

Familieshampoo

Thuis gebruiken wij het liefste allemaal onze eigen producten, maar tijdens de vakantie kijken wij altijd meer naar wat handig is om mee te nemen. Wij hebben laatst een biologische shampoo en douchegel in 1 gevonden die voor het hele gezin is. We hebben hem thuis natuurlijk de afgelopen weken wel even getest. Het is een heerlijk neutrale geur die zowel man als vrouw kunnen gebruiken. Ook voor de kinderen is het prima spul om te gebruiken. De shampoo werkt ook echt goed voor je haar, want ze blijven er net zo lang fris door als de shampoos die ik normaal gebruik.

De familieshampoos of shampoo/douchegel in 1 producten zijn natuurlijk van meerdere merken verkrijgbaar. Dit was slechts een voorbeeld.

Je kunt natuurlijk ook met het hele gezin Zwitsal gebruiken. Wat goed is voor baby’s is namelijk ook goed voor ons. Door samen gebruik te maken van dezelfde producten scheelt dat al gauw een aantal flessen in je bagage. Scheelt niet alleen in ruimte. Maar voor een vliegvakantie scheelt dat ook nog eens veel in het gewicht van je bagage.

Ben je toch erg gehecht aan je eigen producten dan kun je natuurlijk altijd mini’s kopen of de speciale reisflesjes/ potjes vullen met je favoriete product.

Huren

Tegenwoordig kun je bij verschillende accommodaties voor een klein prijsje ook spullen huren. Denk bijvoorbeeld aan een kinderstoel, een box, Campingbedje, Buggy enzovoort. Voor 4 euro kun je vaak al iets huren en zo hoef je dan ook veel minder spullen mee te nemen.

Lees ook:

Wat doe jij om bagageruimte te besparen?

Geverifieerd door ExactMetrics