Slim op vakantie gaan (besparen en minder rompslomp)
Thuisleven.com > Er op uit > Vakantie > Slim op vakantie gaan (besparen en minder rompslomp)

Slim op vakantie gaan (besparen en minder rompslomp)

Op vakantie gaan is hoe je het wendt of keert een prijzige gebeurtenis. Ofschoon je nog zo hard je best hebt gedaan om de goedkoopste vakantie uit te zoeken komen er altijd wel extra kosten bij kijken. Neem nou een dagje zwembad bij te hoge temperaturen, een etentje ergens omdat het gezellig is of boodschappen die veel prijziger zijn dan de supermarkt thuis. Ook daarin kun je natuurlijk secuur kijken, maar hey je bent op vakantie en je wilt ook wat. Thuisleven staat bekend om zijn geld besparende (of zelfs verdienende) blogs zoals de geld terug acties en nu delen wij graag onze kennis met jullie omtrent het besparen op je vakantie. We geven zelfs tips in deze blog om minder rompslomp op je vakantie te hebben zodat je ook daadwerkelijk kunt genieten. Want laten we eerlijk zijn, elke dag afwassen mag dan wel gezellig zijn maar samen op de veranda, in de tuin of op het balkon kijken hoe de zon onder gaat met een heerlijk drankje is stukken gezelliger!

Suikerzakjes sparen

Op een vakantie die een week of twee weken duurt heb je echt geen kilo suiker nodig. Bekijk thuis eens hoeveel je daadwerkelijk gebruikt, reken dit om naar suikerzakjes en spaar deze op. Denk eens aan al die keren dat je in een restaurant zit en je partner (of jezelf) een suikerzakje krijgt en dit niet gebruikt. Stop ze in je tas of jaszak en spaar ze op voor de vakantie. Idem melkpoeder.

Slim op vakantie gaan (besparen en minder rompslomp)

Mosterd, curry, mayonaise…

Wij krijgen bij onze frituur als we een portie bitterballen bestellen een zakje mosterd gratis erbij. Dat zal vast en zeker wel bij de prijs ingerekend zijn. Ofschoon wij allen hier niet van mosterd houden, zijn mijn ouders juist heel blij met deze zakjes. Ze sparen ze op voor, je raadt het al, de vakantie! En uiteraard kan dat ook gedaan worden met zakjes curry, mayonaise, tomatenketchup enzovoorts, enzovoorts.

Geld Terug Acties

Er lopen elke maand meerdere fantastische geld terug acties waarbij sommige producten, in mijn ogen, echte luxe producten zijn. Een paar voorbeelden van deze “luxe” producten zijn voor ons pakjes en/of flesjes drinken, (bifi)worstjes en tussendoortjes. Meestal kijk ik bij deze “luxe”producten naar de datum. Indien deze ver genoeg in de toekomst én ze zijn houdbaar buiten de koelkast of diepvries dan zijn ze vakantie waardig. Deze producten verdwijnen dan in de vakantie tas en zodra we op vakantie zijn worden ze één voor één uitgepakt. Twijfelen we bij een product of we het wel echt lusten dan nuttigen we er één thuis om te testen. We slepen namelijk niks mee wat we niet gebruiken.

Samples

Beurzen, boodschappenpakketten, sample boxen (denk aan Veronica doos, de Monsterdoos en de Happy Box) zijn dé manieren om aan samples te komen. Een proefje van een wasmiddel is erg handig om een handwas tussendoor te doen. Geen gehannes met een grote fles of pak Biotex vakantiewas. Maar wat dacht u van alle proefmonstertjes van shampoo, douchegel en andere verzorgingsproducten? Reken het uit en kom er je vakantie mee door. Immers zijn half aangebroken verpakkingen zonde om weg te gooien, milieubelastend en onhandig om mee terug te nemen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Niemand wil er op het vliegveld of bij de douane achter komen dat zijn reis niet kan worden voortgezet door het ontbreken van paperassen of bepaalde bescheiden. Eén van de voorbeelden hiervan is het toestemmingsformulier dat iedere alleen-reizende ouder behoeft voor zijn kind.
Voor ieder populaire reisbestemming zijn er handige pagina’s aangemaakt die je helpen je goed voor te bereiden op je reis. Het reisadvies voor de Verenigde Staten bevat een aantal goede tips over hoe om te gaan met bosbrand en het orkaanseizoen bijvoorbeeld. Voor de benodigde reisdocumenten linkt de pagina door naar via deze site.

Oude handdoeken, ondergoed, sokken, afgetrapte gympen…

Verbannen in de kliko is een optie, maar wist u dat u deze in een andere tas op kunt sparen en mee kunt nemen op vakantie! Gebruik ze daar en laat ze daarna vooral achter in de dichtstbijzijnde afvalbak. Let op dat je wel je afval juist sorteert en dit in de juiste containers dropt. Dat is niet alleen goed voor recycling maar ook beter voor het milieu. Dit voorkomt niet alleen veel was als u thuis bent maar scheelt ook een hoop bagageruimte dat goed gebruikt kan worden voor leuke souvenirs op de terugweg. Niemand wil graag bijbetalen voor het overtreffen van het toegestane gewicht van je bagage. Dit kan uiteraard ook fantastisch toegepast worden op oude potten, pannen, bestek etc. ideaal voor de kampeerders onder ons!

Lees ook:

Heb jij ook een fantastische tip om goedkoper op vakantie te gaan, deel het dan hieronder!

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

 • Haha geweldig! Heel herkenbaar allemaal. Een goedkoop land uitkiezen wilt ook nog weleens schelen, zoals Hongarije of Tsjechië.

   • Hoi Miranda ,
    in uw verhaal las ik … laat ze vooral achter in de dichtstbijzijnde prullenbak .
    En trouwens , als we dit met z’n allen gaan doen …
    wie betaalt dan die achtergelaten afvalberg ?
    Of zou dan volgend jaar het huisje of de camping duurder zijn …
    om de afvalkosten te compenseren ?

    • Hoi Christina, of ik het nu in mijn eigen prullenbak thuis weg gooi of in een prullenbak bij een ander het is en blijft afval.
     Maar ik ben wel van mening dat je dit zo goed mogelijk moet scheiden! En dat doen wij ten alle tijden dus daar hoef je je geen zorgen over te maken in ons geval 🙂 Ik hoop ook dat een ander hier rekening mee houdt.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics